STIŽE BONBON

HT pokreće novu mobilnu mrežu. Imat će predbroj 097

Nova mobilna mreža naziva Bonbon starta u petak, 1. listopada u ponoć. Ciljna skupina su mladi, zaposleni i bolje stojeći građani. HT je već registrirao internetsku domenu Bonbon.com.hr

Hrvatski telekom pokreće novu mobilnu mrežu Bonbon čiji će pozivni broj biti 097. S radom počinju u petak 1. listopada, koristeći infrastrukturu T-Mobilea. Čini se da je Tomato dobio novu konkurenciju.

HT je već registrirao internetsku domenu Bonbon.com.hr na kojoj stoji najave mreže. Posjetitelji ovogodišnjeg Weekend media festivala također su se mogli naslutiti da se nešto događa jer su se dijelili promo bedževi, a uskoro kreće i kampanja oglašavanja putem outdoor plakata.

Prema napisima Poslovnog dnevnika,ciljna skupina nove HT-ove mreže su mladi, zaposleni i bolje stojeći građani.

Tim koji vodi Bonbon je potpuno samostalan od postojeće mreže T-Mobilea, a njezin voditelj je bivši direktor Sektora za marketinške komunikacije T-Mobilea Lordan Kondić.

Presedan za Deutsche Telekom

Za Deutsche Telekom, čija je HT tvrtka kći, pokretanje novog mobilnog brenda Bonbon je presedan, jer tvrtka ima marketinšku politiku da na svim novim tržištima postojeće brendove zamijeni s T-Mobileom. Tako je i mreža CRONET svojedobno prerasla u T-Mobile Hrvatska.

U Hrvatskoj trenutno rade četiri mobilne mreže, od čega je ona HT-a najveća. Drugi je Vipnet s Vip i Tomato mrežom, a treći je mobilni operater Tele2.

Prošle godine su HT i Vipnet po prvi put zabilježili pad prihoda, a sličan trend očekuje se i ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. ožujak 2024 21:27