NOVITETI NA TRŽIŠTU

HTC PREDSTAVIO DVA NOVA PAMETNA TELEFONA Tajvanski dio donio nekoliko zanimljivih dizajnerskih i funkcionalnih rješenja

HTC U Play (lijevo) i HTC U Ultra (desno)

Tajvanski HTC predstavio je dva nova pametna telefona - U Ultra i U Play - koji donose nekoliko zanimljivih dizajnerskih i funkcionalnih rješenja. Prije svega, tu je dodatni zaslon na modelu Ultra, zatim stakleno kućište nazvano Liquid Surface, a kao što je to moderno ovih dana, uklonjen je utor za slušalice.

Liquid Surface je tehnologija kojom se boja ulijeva u staklo u nekoliko slojeva, čime se dobije iznimno sjajni efekt, otprilike kao iPhoneov jet black. Dodatni zaslon na modelu Ultra - koji je zapravo identičan onima na LG V10 i V20 - ima dijagonalu od 2 inča i rezoluciju od 1440 X 160 piksela i prikazuje najvažnije notifikacije, kontakte, podsjetnike… Oba telefona rade na Androidu 7.0 Nougat s HTC-ovom nadogradnjom Sense UI, koji ima svoju verziju umjetne inteligencije i strojnog učenja. Zove se Sense Companion i trebao bi s vremenom učiti podatke i navike korisnika i adaptirati telefon sukladno njima te davati savjete.

Hardverski, telefoni se razlikuju u brojnim detaljima. HTC U Play ima 5,2-inčni Super LCD zaslon s Full HD rezolucijom i zaštitom Gorilla Glass, procesor MediaTek Helio P10, 3 ili 4 gigabajta RAM-a, 32 ili 64 gigabajta interne memorije, 16-megapikselnu kameru s optičkom stabilizacijom i otvorom blende f/2.0, 16-megapikselnu prednju kameru i bateriju kapaciteta 2500 mAh.

HTC U Ultra je flagship model - ima 5,7-inčni Super LCD 5 zaslon s Quad HD rezolucijom (2560 X 1440 piksela), već spomenuti drugi zaslon od 2 inča, procesor Qualcomm Snapdragon 821, 4 gigabajta RAM-a, 64 ili 128 gigabajta memorije, 12-megapikselnu kameru s UltraPixel tehnologijom, otvorom blende f/1.8, optičkom stabilizacijom i mogućnošću snimanja 4K videa, bateriju od 3000 mAh sa značajkom Quick Charge 3.0 te senzor za otisak prstiju. Ima i četiri mikrofona koji stalno slušaju i čekaju na glasovnu aktivaciju te omogućavaju snimanje 3D zvuka. Dolazi i s prilično kvalitetnim slušalicama koje se, navodno, prilagođavaju korisniku i uklanjaju buku iz okoline.

HTC U Ultra će koštati od 749 američkih dolara (postoji i verzija sa safirnim staklom i 128 gigabajta memorije, koja će, naravno, biti prilično skuplja), a za U Play se cijena još ne zna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:03