IFA U BERLINU

HUAWEI PREDSTAVIO NAJMOĆNIJI ČIP NA SVIJETU S njim će pametni telefoni raditi ultrabrzo, Kinezi osvježili i svoj najbolji smartphone!

Huawei P30 Pro (Mystic Blue)
 Promo
 

Huawei je na sajmu potrošačke elektronike IFA u Berlinu predstavio sistemski čip Kirin 990 5G, prvi takve vrste koji bi se mogao naći u prodaji, vjerojatno već u pametnom telefonu Mate 30.

'Kirin 990 5G prvi je SoC na svijetu koji je kompatibilan s mrežom nove generacije, a krajnjim će korisnicima omogućiti vrhunsko iskustvo u smislu povezivosti', rekao je izvršni direktor Richard Yu, uz napomenu da je Kirin 990 5G u potpunosti nadograđen u pogledu performansi i energetske učinkovitosti, umjetne inteligencije te ISP-a.

Promo
Richard Yu

Huaweijev novi sistemski čip napravljen je na 7-nanometarskom procesu i ima integriran 5G modem Balong 5000. Sve skupa, Huawei obećava brzinu downloada od 2,3 Gbita te uploada od 1,25 Gbita. Zahvaljujući novom procesoru slike novi čipset bi trebao omogućiti još bolje fotografije pri slabijem osvjetljenju, kao i puno efikasnije prijenose uživo, jer bi umjetna inteligencija trebala puno bolje realizirati boje i pokrete.

Promo
Huawei - Kirin 990 5G

Huawei je predstavio i osvježene verzije svog trenutnog top modela pametnog telefona, Huawei P30 Pro. Dostupne su dvije nove boje – plava 'Mystic Blue' te ljubičasta 'Misty Lavander', a prema novom dizajnerskom kodu kineske tvrtke gornja trećina uređaja ima sjajnu površinu, dok je donji dio mat. Uz to, postoje nove značajke za uređivanje fotografija i videozapisa, kao i novi operativni sustav EMUI 10, baziran na Androidu 10 (pošto je P30 Pro predstavljen prije američke zabrane taj uređaj ima pravo koristiti sve Googleove servise).

Promo
Huawei P30 Pro (Mystic Blue)

Huawei je predstavio i treću generaciju bežičnih slušalica FreeBuds 3, koje sada dolaze u okruglom kućištu i dizajnom, nažalost, još više podsjećaju na uzor iz Applea. Dostupne su u crnoj i bijeloj boji i rade na Huaweijevom čišu Kirin A1 i trebale bi imati vrhunske mogućnosti poništavanja buke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 06:59