dolazak na tržište

Huawei predstavio nove uređaje: Pametni sat od titanija, keramike i safira za 2399 kuna

Na satu Watch GT 2 Pro dostupna su kućišta od titanija i keramike te safirno staklo
Premda je najveća kolateralna žrtva američko-kineskog trgovinskog rata, Huawei se i dalje drži dobro na polju nosivih uređaja

Huawei je u Zagrebu predstavio čak sedam novih uređaja koji će uskoro doći na domaće tržište, riječ je o pametnim satovima, slušalicama, tabletima te jednom osvježenom prijenosnom računalu.

Premda je kineska tvrtka najveća kolateralna žrtva američko-kineskog trgovinskog rata, zbog čega najviše trpi njihova divizija pametnih telefona, Huawei se i dalje drži više nego dobro na polju nosivih uređaja. Štoviše, barem što se tiče hrvatskog tržišta, njihovi su pametni satovi na samom vrhu po broju prodanih primjeraka.

U tu arenu sada dolazi njihov najnapredniji pametni sat dosad - Huawei Watch GT 2 Pro - koji zadržava karakteristiku po kojima su Huaweijevi pametni satovi možda i najpoznatiji: dvotjedno trajanje baterije. Uz to, dostupno je više od 100 načina vježbanja, uz profesionalne opcije praćenja fitness podataka i jedan od najboljih sistema za praćenje sna na tržištu. Na ovom flagship pametnom satu unaprijeđeni su i materijali: dostupna su kućišta od titanija i keramike te safirno staklo (koje je gotovo nemoguće izgrebati). Cijena je stoga nešto viša od dosadašnjih Huaweijevih modela, ali razlika nije dramatična - riječ je o 2399 kuna.

image
Huawei Watch GT 2 Pro ima bateriju od dva tjedna i više od 100 načina vježbanja

S druge strane, s cijenom od 899 kuna značajno je jeftiniji drugi novi pametni sat od Huaweija, po imenu Watch Fit. Riječ je o satu s pravokutnim dizajnom ekrana koji teži svega 34 grama. Prvi je to Huaweijev pametni sat koji podržava animacije vježbi. Naime, na Huaweiju Watch Fit postoji 12 različitih tečajeva vježbanja, uključujući i demonstraciju 44 različita držanja tijela, a animirani fitnes tečajevi nude svojevrsni besplatan privatni trening.

Podržano je i praćenje 96 različitih aktivnosti, uz 11 profesionalnih načina vježbanja (među njima su hodanje, trčanje, vožnja bicikla, plivanje…). Unatoč kompaktnoj formi, sat podržava do 10 dana korištenja, a prema navodima iz Huaweija, dovoljno je pet minuta punjenja da se osigura čitav dan normalnog korištenja.

image
Pametni sat Huawei Watch Fit teži svega 34 grama

Dolaze i nove unaprijeđene generacije Huaweijevih hvaljenih bežičnih slušalica: FreeBuds Pro i FreeLace Pro. Huawei FreeBuds Pro su, prema tvrdnjama Huaweija, prve svjetske TWS slušalice (True Wireless Stereo, odnosno istinske bežične stereo slušalice) koje podržavaju “inteligentno dinamičko poništavanje šuma”.

Zahvaljujući hardverskim rješenjima poput dodatnih mikrofona i softverskim prilagodbama, FreeBuds Pro trebale bi inteligentno prepoznavati vrstu ambijentalne buke u okruženju korisnika i prebacivati se između tri profila negacije buke i šumova - General, Cozy i Ultimate. Slušalice su kadre otkloniti buku do 40 decibela, a mogu se istovremeno spojiti s dva različita uređaja bez obzira na operativni sustav - Android, iOS ili Windows.

image
TWS slušalice FreeBuds Pro trebale bi inteligentno prepoznavati vrstu ambijentalne buke i poništavati je do 40 decibela

Korisnici bi trebali moći neometano i bešavno prelaziti s jednog uređaja na drugi te regulirati reprodukciju pomoću upravljanja gestama, koje su vrlo brojne za ovako malen uređaj. S novijim Huaweijevim uređajima spajaju se čim se otvori kutija za nošenje pomoću rješenja HiPair. Baterija bi trebala trajati do 7 sati, dok kutija ovalnog dizajna donosi ukupno do 30 sati i može se puniti bežično. FreeBuds Pro dolaze u tri boje - sivoj, bijeloj i crnoj i koštat će 1499 kuna.

Huawei FreeLace Pro dolaze u tri vrlo privlačne boje - smaragdno zelenoj, bež i crnoj - i također bi trebale pružati poništavanje buke do 40 dB. Sadrže par 14-milimetarskih dinamičkih drivera od legure aluminija i magnezija s bas cijevima te također imaju značajku HiPair za uparivanje. Slušalice imaju magnete, koji gase uređaj kada se spoje pa tako štede energiju.

image
Sušalice Freelace Pro imaju trajanje baterije od 14 sati

Upravo je baterija prilično dojmljiva - osim što bi trebala trajati 14 sati, petominutno punjenje trebalo bi osigurati pet sati reprodukcije. FreeLace ima dosta praktično rješenje za punjenje - dio desne slušalice se razdvoji od ostatka te se otkrije USB-C utor, tako da se mogu puniti pomoću bilo kojeg uređaja koji ima takav utor - pametni telefon, tablet, računalo…

I FreeLace Pro su dobile brojne mogućnosti upravljanja preko kombiniranja tri fizičke tipke, a Huawei obećava minimalnu latenciju zvuka od 150 ms, što je posebno dobro za gejming. Cijena je 899 kuna.

Tableti Huawei MatePad T 10 i T 10s pripadaju srednjoj klasi, riječ je o kompaktnim uređajima koji imaju posebnu podršku za čitanje eknjiga. MatePad T 10 ima 9,7-inčni zaslon s HD rezolucijom, dok model T 10s ima 10,1-inčni ekran s Full HD rezolucijom.

image
Tableti MatePad T 10 i T 10s imaju posebnu podršku za čitanje eknjiga

Oba modela imaju osmojezgrene sistemske čipove i napredne sustave zvuka (T 10s ima zvučnički sustav napravljen u suradnji s Harman Kardonom). Wi-Fi verzija modela MediaPad T 10 košta 1099 kuna, a modela T 10s 1399 kuna, dok 10s dolazi i u LTE izdanju, koje je 200 kuna skuplje.

I za kraj, nedavno predstavljeno i hvaljeno prijenosno računalo Huawei MateBook X Pro dobilo je na hrvatskom tržištu novu boju - smaragdno zelenu. Sam laptop je flagship model opremljen Intelovim procesorima 10. generacije, uz grafičku karticu NVIDIA GeForce MX250, 16 GB radne memorije i do 1 terebajt interne NVMe PCIe SSD pohrane. Cijena prijenosnika u toj konfiguraciji je 15.559 kuna.

image
Na hrvatsko tržište došla je zelena verzija prijenosnika MateBook X Pro

“Vrhunski novi uređaji za posljednji kvartal 2020. godine donose još bolje korisničko iskustvo. Sigurni smo da će novi uređaji svojim naprednim karakteristikama i kvalitetom izrade oduševiti korisnike i opravdati povjerenje koje smo stekli tijekom godina”, istaknuo je na predstavljanju Norman Mueller, direktor marketinga Huaweija za Hrvatsku i Sloveniju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:02