JUTARNJI U BARCELONI

Huawei predstavio svoje novo ‘čudo‘: Ima zlatne elemente i košta 2999 eura

 Jutarnji List/
Kao i dosad, Huaweijeva linija satova GT sasvim je usmjerena praćenju zdravstvenih i fitness parametara

U atmosferi kultne palače Llotja del Mar u Barceloni, Huawei je danas predstavio nove generacije svojih nosivih uređaja, među kojima je svakako najzanimljivija osvježena inačica njihova najpopularnijeg pametnog sata - Huawei Watch GT 4.

U veličini od 46 milimetara, Watch GT 4 dolazi s oktogonalnim kućištem koje ima prilično stanjenu lunetu te u nekoliko vrlo različitih dizajnerskih rješenja.

image
Jutarnji List/

Prije svega, možda i najatraktivniji model je onaj s integriranom čeličnom narukvicom, koji je na prvi pogled doista teško razlikovati od klasičnog mehaničkog sata.

Jednako primamljiv je model sa zelenom narukvicom, koji ima i lunetu u kombinaciji zelene i bijele boje.

image
Jutarnji List/

Tu su još i puno klasičnije i jednostavnije srebrne i crne kombinacije.

Model veličine 41 milimetra ima sasvim okruglo kućište i namijenjen je ženskoj publici. Taj model dolazi u tri verzije, s dvije verzije metalnih narukvica i bijelom kožnom. Prema navodima Huaweija, za satove je dostupno više od 25 tisuća različitih lica.

image
Jutarnji List/

Kao i dosad, Huaweijeva linija satova GT sasvim je usmjerena praćenju zdravstvenih i fitness parametara. Praćenje otkucaja srca te razine kisika u krvi trebalo bi biti još preciznije. Praćenje sna - koje je i dosad bilo možda i najbolja softverska karakteristika Huaweijevih pametnih satova - također je dobio dodatne funkcionalnosti i poboljšanja. Nova aplikacija Stay Fit omogućuje preciznije praćenje unosa i potrošnje kalorija.

Trajanje baterije je segment u kojemu je Huawei definitivno lider na tržištu, pa bi tako model od 46 milimetara trebao imati bateriju koja traje 14 dana u načinu štednje, odnosno osam dana kada se koriste svi kapaciteti sata. Kod manjeg modela radi se o sedam dana te četiri dana trajanja baterije.

image
Jutarnji List/

Huawei Watch GT 4 na hrvatsko bi tržište trebao doći 14. rujna u pretprodaji, a isporuke će krenuti 2. listopada. Crni model s gumenim remenom koštat će 279 eura, model sa zelenim remenom stajat će 299 eura, dok će model s integriranom čeličnom narukvicom koštati 399 eura. Manji Watch GT 4 stoji 279 eura u verziji s bijelim kožnim remenom, inačica s metalnom narukvicom zlatne boje 349 eura, a model s čeličnom narukvicom košta 399 eura.

Huawei Watch Ultimate Gold Edition

Kineska je kompanija u Barceloni predstavila još nekoliko novih uređaja, koji bi u dogledno vrijeme trebali doći u prodaju. Primjerice, prikazali su svoj prvi sat sa zlatnim elementima - Huawei Watch Ultimate Gold Edition. Ultimate je i inače najluksuzniji i najskuplji Huaweijev sat, a sada je opremljen zlatnom krunicom i lunetom te pozlaćenom titanijskom narukvicom. Izgled sata je dosta specifičan i teško će se svidjeti baš svima, ali možda će pronaći svoju publiku, i to onu koja je spremna izdvojiti 2999 eura.

image
Jutarnji List/

FreeBuds Pro 3

Predstavljena je i nova generacija ponajboljih TWS Bluetooth slušalica u svojoj cjenovnoj klasi - FreeBuds Pro 3. Doći će u tri boje, tradicionalnoj bijeloj, vrlo popularnoj srebrnoj te sasvim novoj i vrlo obećavajućoj zelenoj. Uz nove drivere ove slušalice trebale bi donijeti još čistije visoke tonove i moćniji bas, a zvuk se može prilagoditi pomoću trostruko adaptivnog equalizera. Slušalice su opremljene i aktivnim poništavanjem buke, koje bi trebale biti do 50 posto efikasnije u odnosu na prethodnu generaciju, dok bi ujedno trebale pomoći pri telefoniranju kako bi vas sugovornik jasnije čuo. Huawei FreeBuds 3 Pro imaju ukupno trajanje baterije od 31 sat. Njihova će cijena biti 199 eura.

image
Jutarnji List/

Eyewear II

Huawei je demonstrirao i novu generaciju svojih pametnih naočala, Eyewear II, koje dolaze u dvije verzije. Naočale su opremljene zvučnicima koji omogućuju da samo osoba koja ih nosi čuje zvuk muzike ili telefonskog razgovora. Baterija u naočalama traje do 11 sati. Njihova će cijena biti 299 eura.

image
Jutarnji List/

MatePad 11.5 PaperMatte Edition

Zaključno, Huawei je demonstrirao i novi tablet - MatePad 11.5 PaperMatte Edition. Opremljen je ekranom s frekvencijom osvježavanja slike od 120 herca i s rezolucijom od 2,2K, a taj isti ekran trebao bi omogućiti ugođaj u stilu e-book čitača knjiga, odnosno donijeti osjećaj gledanja u papir, kao i pisanja na papir uz pomoć Huaweijeva stylusa. Njegova će cijena biti 499 eura.

image
Jutarnji List/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:10