DXOMARK

Huaweijev novi top model pametnog telefona Mate 30 Pro zasjeo je na prvo mjesto na ljestvici nezavisnog portala za ocjenjivanje kamera

 

Huaweijev novi top model pametnog telefona Mate 30 Pro zasjeo je na prvo mjesto na ljestvici nezavisnog portala za ocjenjivanje kamera DxOMark.

Sa 121 bodom Mate 30 Pro tako stoji četiri boda ispred prvog sljedećeg pratitelja, Samsunga Galaxy Note10+ 5G.

Nakon njega, inače, treće mjesto sa 116 bodova dijele Huawei P30 Pro i Samsung Galaxy S10+ 5G, a prvih pet zaokružuje Honor 20 Pro, koji ima 113 bodova.

Prema navodima DxOMark, za takav rezultat ponajprije je zaslužan fotografski skor od 131 boda, jer da Mate 30 Pro “isporučuje odlične rezultate u skoro svim kategorijama fotografija, ali doista blista po pitanju teksture i šuma”. Što se pak tiče prednje kamere rezultat je slabiji, 93 boda.

Podsjetimo da je Huawei Mate 30 Pro predstavljen prošli tjedan u Münchenu, premda se još ne zna kada će doći u prodaju na europska tržišta, pa tako i na hrvatsko. Kako je za Jutarnji nakon premijere telefona potvrdio Kevin Ho, predsjednik divizije za pametne telefone unutar Huaweija, u toj kompaniji očekuju kako bi prve europske zemlje mogle početi dobivati Mate 30 i Mate 30 Pro negdje sredinom listopada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:25