PRVI NA LJESTVICI

Indija postala svjetski vođa u - zatrpavanju naših računala: Svaki deseti spam dolazi iz Indije!

 Sipa

ZAGREB - Indija je postala prva u slanju spamova, piše BBC.

Obrađeno od sigurnosne tvrtke Sophos, izvješće rangira narode po količini spamova koji kolaju kroz kompjutore u svakoj državi.

Indija se popela na sam vrh takozvane spam tablice u manje od godinu dana, i tako prešla i Ameriku, piše u izvješću tvrtke.

Piše i kako je oko 10% svih spamova poslanih diljem interneta dolazi ili je proslijeđeno kroz kompjutere u Indiji. "Taj postotak potpomoglo je sve veće korištenje interneta u toj državi", rekao je Graham Cluley, viši tehnološki konzultant u Sophosu i dodao kako su neiskusni korisnici u Indiji postali su žrtvama hi-tech kriminala.

"Oni koji se po prvi put koriste internetom, često ne poduzimaju mjere kako bi blokirali viruse koji njihove kompjutere pretvaraju u zombije koji šalju spamove", rekao je Cluley.

Sophos procjenjuje kako oko 9.3% sve neželjene pošte putuje kroz indijske kompjutore. Na drugom su mjestu SAD (8.3%), a Južna Koreja (5.7%) je na trećem.

Sve je više onih koji za širenje neželjene pošte koriste društvene mreže. Facebook i Twitter pogođeni su spamovima, piše u izvješću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. svibanj 2024 04:52