POGAĐA I DRUGE APPLEOVE UREĐAJE

INTERNETOM KRUŽI VIDEO KOJI RUŠI IPHONE Premda traje samo tri sekunde, ova će snimka vaš mobitel učiniti neupotrebljivim

 EverythingApplePro / YOUTUBE

Video koji se pojavio na ruskoj društvenoj mreži čini se ruši iPhone uređaje, prenosi Wired.

Inicijalni izvještaji sugeriraju da video u trajanju od tri sekunde nakon gledanja u Safarijevom internet pregledneiku čini Appleove uređaje, uključujući i iPhone, neupotrebljivima. Problem se može otkloniti tek potpunim resetiranjem uređaja.

EverythingApplePro prvi je detektirao problem te je otkriveno da video - koji je u *.mp4 formatu - ruši uređaje neovisno o tome koju verziju iOS operativnog sustava imaju instaliranu.

Na videu koji je objavio EverythingApplePro može se vidjeti kako se iPhoneovi postepeno usporavaju odmah nakon što se video pokrene da bi ubrzo nakon toga postali potpuno neupotrebljivi.

Na samom videu koji se nalazi na stranici VK.com može se vidjeti osoba kako drži komad papir dok svira glazba.

Svi oni kojima je video poslan i čiji su Appleovi uređaji postali neupotrebljivi problem mogu riješiti tako što će svoj uređaj resetirati. Da biste to napravili morati držati Home tipku i tipku za paljenje istovremeno dok se uređaj ne resetira. U slučaju da imate iPhone 7, resetiranje neupotrebljivog uređaja izvodi se pritiskanjem Home tipke i tipke za podešavanje glasnoće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:57