IPHONE

iPhone 4 Hrvatima dostupan tek nakon ljeta

iPhone4 imat će dvije kamere i multitasking opciju, poboljšanju grafiku i noviji softver.

Novu verziju najpopularnijeg telefona na svijetu iPhone 4 Amerikanci i dio Europljana moći će isprobati već 24. lipnja, a Hrvati će za to vjerojatno dobiti priliku tek u rujnu. Naime, Apple je najavio da iPhone 4 u rujnu 2010. godine stiže u 88 zemalja, pa vjerujemo da je i Hrvatska među njima.

Dvije kamere i multitasking

Novi iPhone dolazi s novom verzijom softvera, koja će pokretati i sve popularniji iPad - iOS 4. Najvažnija novost je tzv. multitasking, odnosno mogućnost da istovremeno pokrenete više aplikacija, to su mnogi korisnici zamjerali ovom uređaju u prethodnim verzijama. Osim toga, poboljšana je i grafika.

Što se hardvera tiče, korisnici će opet biti sretni jer su u Appleu za novi iPhone poradili na kameri. iPhone4 imat će dvije kamere: malena kamera s prednje strane služi za video razgovor, dok glavna kamera na stražnjoj strani od 5 megapiksela ima peterostruki zum te poseban senzor koji će odlično poslužiti pri lošoj rasvjeti.

Novost je i aplikacija iMovie, koja omogućuje snimanje i montažu video materijala.

Dok iPhone 4 stiže 24. lipnja u SAD, Francusku, Njemačku, Veliku Britaniju i Japan, a u srpnju još u 18 zemalja, mi ćemo morati čekati jesen, kažu iz Hrvatskog Telekoma koji će ponovo našem tržištu ekskluzivno ponuditi taj uređaj. Korisnici iz Hrvatske vrlo skoro moći će se predbilježiti za novi model iPhonea putem web stranica, prodajnih mjesta te Službe za korisnike.

Cijena?

iPhone4 sa 16 GB memorije koštat će 199 dolara, onaj sa 32 GB 299 dolara, dok će stari iPhone 3GS koštati 99 dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:17