POSLASTICA ZA TEHNOFILE

iPhone od danas u prodaju: Videopozivi, 2160 aplikacija i odlične fotke s GPS lokacijom

 Davor Pongračić / CROPIX
U T-Mobileu zbog Appleove politike ne mogu otkriti cijenu uređaja prije početka njegove prodaje

Svi oni koji su se na vrijeme registrirali na T-Mobileovim stranicama od sutra mogu otići po svoje nove iPhone. Četvorka će se prodavati u svim njihovim centrima, a iako zbog Appleove politike prije početka prodaje u T-Mobileu nisu mogli otkriti njegovu cijenu, tarife koje će s iPhone 4 moći kupiti iste su kao i za prethodne modele.

iPhone 4 se od svojih prethodnika razlikuje po niz funkcija i mogućnosti, a velika novost su videopozivi koji se ostvaruju preko aplikacije FaceTime. Videopozivi mogu se ostvariti isključivo prema istim modelima iPhonea i obavezno morate imati Wi-Fi konekciju.

Sve ostale postavke već su namještene, a nećete morati brinuti kako držite iPhone jer ima kameru s prednje i stražnje strane.

Retina-zaslon ima četverostruko veću rezoluciju i kvalitetu slike, a već površnom usporedbom slika na “četvorki” i prijašnjim modelima razlika je ogromna. Površina zaslona dodatno je ojačana staklom i otporan je na ogrebotine, a okvir mu je napravljen od nehrđajućeg čelika.

Najjača kamera do sada

iPhone 4 ima najjaču kameru do sada, i to pet megapiksela s LED bljeskalicom, koja je gotovo neprimjetna. Kamera ima i novu funkciju, mogućnost za HDR. Uključivanjem HDR-a moguće je snimanje kvalitetnih fotografija čak i ako kameru uperite direktno prema izvoru svjetlosti. Ugrađen joj je i pozadinski senzor osvjetljenja te funkcija automatskog označavanja geopozicije. To znači da se preko GPS-a mogu dobiti detaljne informacije o tome gdje je neka fotografija snimljena.

Na meniju pokraj slike naprosto stisnete opciju za GPS i automatski vam se izbacuje ispis lokacije gdje je fotografija snimljena, zajedno s kartom. iPhone 4 prvi put ima mikro SIM karticu, ali dosadašnji korisnici koji imaju starije modele besplatno će moći svoje stare kartice zamijeniti novima.

Više aplikacija odjednom

Sada se prvi put može koristiti i više aplikacija odjednom, a s novim karakteristikama korisnici imaju mogućnost organiziranja aplikacija u mape. Na taj način na zaslon se može pospremiti 2160 aplikacija.

Nove fore:

Novi dizajn:

- debljina 9,3 milimetra

- otporan na ogrebotine

- okvir od nehrđajućeg čelika

FaceTime - videopozivi:

- iPhone 4 prema iPhone-u 4

- svagdje gdje je Wi-Fi

- kamera s prednje i stražnje strane

Unificiran inbox:

- pregled mailova u odvojenim pretincima

- pregled svih poruka u unificiranom inboxu

- jednostavno prebacivanje između mail pretinaca

Nove mogućnosti:

- multitasking

- iBooks

- kreiranje play lista

- provjera pravopisa

- Game Center

- podrška za bežičnu tipkovnicu

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:59