Magic5 Pro

Isprobali smo novi top model Honora s jednom od najboljih kamera na svijetu, evo prvih dojmova

Sve tri kamere imaju 50-megapikselne senzore

 Ilija Matanović/Jutarnji List
Riječ je o smartphoneu koji po svim karakteristikama spada u sam vrh ponude Android svijeta, a najveća pažnja posvećena je kameri

Dva mjeseca nakon što je globalno predstavljen na tehnološkom sajmu Mobile World Congress u Barceloni, kineski brend Honor i u Hrvatskoj je počeo prodavati svoj flagship model pametnog telefona - Magic5 Pro.

Riječ je o smartphoneu koji po svim karakteristikama spada u sam vrh ponude Android svijeta, a najveća pažnja posvećena je kameri. Sustav kamere sastoji se od tri 50-megapiksela senzora, od kojih je jedna glavna, druga širokokutna i treća telefoto s optičkim uvećanjem od 3,5X.

image

Crni model ima vrlo reflektivnu poleđinu

Ilija Matanović/Jutarnji List

Poznata stranica za ocjenivanje pametnih telefona DxOMark dala je kameri ovog telefona 152 boda, što ga svrstava na trenutačno drugo mjesto na tržišu. U kratkom vremenu koje smo imali za druženje s telefonom na lokalnom predstavljanju pokazalo se da je kamera doista obećavajuća, posebno prilikom snimanja osoba u pokretu i kod slabijeg osvjetljenja.

Dizajn telefona je prilično standardan za današnje flagship modele - ima četverostruko zakrivljeni LTPO zaslon s dijagonalom od 6,81 inča, dok je poleđina također zaobljena za lakše ležanje u ruci. Modul kamere nalazi se u ogromnom izbočenom krugu na poleđini. Telefon dolazi u dvije boje, crnoj i zelenoj.

Crni telefon je vrlo reflektivan i sklizak te prilično prijemčiv za otiske prstiju. Zeleni model ne samo da izgleda puno bolje, nego ima matiranu i čak blago hrapavu teksturu te čvršće stoji u ruci i bolje odbija otiske. Što se tiče ekrana, trebao bi imati novu tehnologiju osvjetljenja, što bi trebalo omogućiti vršnu svjetlinu od čak 1800 nita. Ima i sve ostale specifikacije top modela - OLED tehnologija, 120-hercna frekvencija osvježavanja slike, Full HD+ rezolucija...

image

Zaslon Honora Magic5 Pro trebao bi biti vrlo svijetao

Honor/Honor

Stereo zvučnici su prilično snažni i solidni, tako da je gledanje video sadržaja i igranje na Magic5 Pro i više nego ugodno iskustvo. Performanse bi također trebale biti na vrhunskoj razini, zahvaljujući sistemskom čipu Snapdragon 8 Gen 2. Uređaj ima i ogromnu bateriju kapaciteta 5100 mAh, što bi moglo omogućiti i do dva dana rada u određenim uvjetima, a dolazi sa superbzrim punjačem od 66W. Nažalost, i cijena odražava flagship status Honora Magic5 Pro - 1200 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 14:41