EKSCENTRIČNI MULTIMILIJARDER

JE LI ELON MUSK KONAČNO POLUDIO I POSTAO BONDOV ZLIKOVAC? Uz psihopatski smijeh pomahnitalog bogataša 'dosadna tvrtka' počela prodavati bacače plamena

 Elon Musk / Boring Company
 

Multimilijarder Elon Musk svakim se danom sve više pretvara u karikaturu zlikovca iz kakve parodije filmova o Jamesu Bondu, a njegov najnoviji proizvod, rasprodan u samo 24 sata, graniči s ludilom. Musk je naime, preko svoje tvrtke za bušenje tunela - Boring Company - što se može prevesti i kao 'dosadna tvrtka', ponudio bacače plamena.

Musk je svoj novi proizvod najavio jučer u seriji bizarnih objava na Twitteru. 'Bacač plamena Boring companyja garantira živost svakoj zabavi!' - napisao je. Kasnije je objavio i video na Instagramu u kojem se, hihoćući se poput manijaka, jurišao s upaljenim bacačem plamena na kolegu koji ga je snimao.

- Nemojte ovo raditi. Također, želim biti vrlo jasan i reći da je bacač plamena super loša ideja. Definitivno nemojte kupiti jedan. Osim ako volite zabavu, napisao je ispod videa.

Svoj imidž superzlikovca dodatno je ojačao kasnijim objavama na Twitteru.

- Glasina da u tajnosti stvaram zombi apokalipsu kako bih stvorio potražnju za bacačima plamena je u potpunosti neistinita, napisao je, pa dodao:

- Trebali bi vam milijuni zombija za takozvanu 'apokalipsu', u svakom slučaju. Gdje bih uopće našao dovoljno veliku tvornicu za napraviti ih toliko puno? - pitao je Musk, aludirajući na svoj 'Gigafactory' - megalomansko postrojenje za proizvodnju baterija.

Ili samo želi da mislimo da proizvodi baterije?

Iako su se mnogi zapitali koliko je sigurno prodavati bacače plamena bilo kome preko interneta, bacač plamena 'dosadne tvrtke' zapravo je modificirana plinska baklja, čiji je plamen dugačak tek koji metar.

- Američki Ured za alkohol, duhan, vatreno oružje i eksplozive tvrdi da je bilo koji bacač plamena s plamenom kraćim od tri metra u redu. Naš je dizajn najviše zabave uz najmanje opasnosti. Više bih se bojao noža za odreske, objasnio je Musk na Twitteru.

Na internet stranicama Boring companyja, tvrtka u paketu s bacačima plamena nudi i 'precijenjeni' aparat za gašenje požara.

- Sigurno ga negdje drugdje možete kupiti i jeftinije, ali ovaj dolazi uz cool naljepnicu i gumb je baš zgodno ooooodmah iznad, piše uz proizvod.

U samo 24 sata, Musk je već primio narudžbe za više od 7.000 komada - po cijeni od 500 dolara - ukupno preko 3,5 milijuna dolara. Nije poznato koliko je narudžbi primio za aparat za gašenje.

Musk je jedan od suosnivača PayPala, te osnivač, suvlasnik i direktor nekih od najinteresantnijih tvrtki današnjice, poput proizvođača električnih automobila Tesla Motors i tvrtke za svemirske letove SpaceX, a uz Boring Company Musk planira revolucionarizirati promet u gradovima. Njegova tvrtka Neuralink radi na razvoju implanata koji bi omogućili ljudima dvosmjernu komunikaciju s računalima putem misli, a svoj nadrealni smisao za humor - koji neke oduševljava a neke pomalo i plaši - redovito pokazuje u imenima svojih tvrtki i proizvoda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 04:58