NA APARATIMA

Je li Rimac prevara? ‘Robotaksiji će sigurno postojati, ali hoće li to biti Mate, to je već pitanje... ‘

Hrvoje Prpić

 Jutarnji List/
Je li Rimac zbilja prevara, hoće li uspjeti robotaksije staviti na zagrebačke ulice do 2024., kako zapravo razlikovati prave vizionare od prodavača magle?

‘Fake it till you make it‘, tako se to kaže.

Poduzetnik predloži neku ludu ideju, ali nije baš siguran kako je realizirati. No, nada se da će s dovoljno privučenih investicija i vremena naći rješenje.

I netko u tome uspije, a drugi ne.

Uspio je, primjerice, Elon Musk, najbogatiji čovjek na svijetu i osnivač Tesle, a nije uspjela Elizabeth Holmes, šefica Theranosa, koja je nedavno dobila 11 godina zatvora za prevaru.

Saborska je zastupnica Katarina Peović nedavno rekla da i mi imamo svoju, hrvatsku verziju Elizabeth Holmes - a to je Mate Rimac, osnivač Rimac Automobila. "Rimac je prevara", rekla je.

Je li Rimac zbilja prevara, hoće li uspjeti robotaksije staviti na zagrebačke ulice do 2024., kako zapravo razlikovati prave vizionare od prodavača magle? Možemo li uopće?

Sve o tome, pa i u što se isplati uložiti, ispričao nam je domaći poduzetnik i ulagač Hrvoje Prpić.

- Robotaksiji će postojati, to je sigurno, od toga nema bježanja, ali hoće li to biti Rimčevi, to je već pitanje... - kaže Prpić.

Cijelu epizodu pogledajte ispod.

Podcast "Na aparatima" bavi se temama budućnosti, tehnologije i društva. Kako ćemo živjeti i raditi za 30 ili 50 godina? Kako ćemo se družiti, seksati, putovati...? Hoće li nas tehnologija napraviti glupljima ili pametnijima, hoćemo li i dalje jesti meso, igrati šah, čitati knjige, slušati rock‘n‘roll u 2050. godini? I zašto, kvragu, Google uvijek zna o čemu razmišljam?!

Pratite nas na vašim najbližim aparatima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. ožujak 2024 16:40