SITNA, ALI BITNA STVAR

Jeste li i vi među onima koji krivo brišu svoju povijest pretraživanja na internetu? Caka je u skrivenim postavkama

Ilustrativna fotografija

 Tofino/Alamy/Alamy/Profimedia/Tofino/alamy/alamy/profimedia
Ako ne izbrišete povijest pretraživanja sa svog Google računa, tehnološki div negdje će i dalje držati vaše podatke

Google od 2005. godine čuva podatke o tome kako koristite internet, a mnogi ni danas ne znaju kako pravilno izbrisati povijest pretraživanja iz preglednika.

Ako ste korisnik Chromea, to lako možete napraviti u pregledniku (klikom kraj tri točkice u gornjem desnom kutu ili pritiskom na Control + H na tipkovnici).

Ali ako ne izbrišete povijest pretraživanja sa svog Google računa, tehnološki div negdje će i dalje držati vaše podatke.

Dakle, što vam je onda činiti? The Sun piše kako trebate otvoriti Chromeov preglednik, kliknuti na svoju profilnu fotografiju u gornjem desnom kutu pa unutar vašeg Google računa, u traci za pretraživanje na vrhu zaslona, jednostavno potražiti rubriku "moja aktivnost". Zatim za brisanje pretraživanja iz određenog razdoblja kliknite "izbriši > izbriši prilagođeni raspon".

Osim toga, možete podesiti postavke i tako da vam se povijest pretraživanja automatski briše. U izborniku "Povijest pretraživanja" odaberite "Kontrole", pronađite "Aktivnost na webu i u aplikaciji" pa dodirnite "Automatsko brisanje (uključeno)".

- Ako izbrišete povijest pretraživanja koja je spremljena na vašem Google računu, više ju ne možete vratiti", objašnjavaju na Googleovu forumu za pomoć.

I nemojte zaboraviti da se ovo razlikuje od povijesti preglednika, koju biste trebali češće brisati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 14:10