NOVI HIT

JESTE LI ZNALI DA FACEBOOKOV MESSENGER SKRIVA TAJNU IGRICU? Doznajte što trebate učiniti da biste joj pristupili, vrlo je jednostavno!

 Colourbox

Igre poput Farmvillea i Candy Crush Sage uživaju veliku popularnost na društvenim mrežama, no većina korisnika vjerojatno nije svjesna da je unutar Messenger aplikacije skriva još jedna igra, prenosi Time .

Napiše li ključnu frazu, bilo koji korisnik Facebooka može započeti s jednim od svojih prijatelja partiju šaha, neovisno o tome nalazi li se na stolnom računalu na Facebook stranici ili u Messenger aplikaciji.

Igračko iskustvo nije najbolje, međutim, kao kratka razonoda, Facebook šah može biti vrlo zabavna aktivnost.

Kako biste odigrali partiju, započnite razgovor s prijateljem i u razgovor upišite ' @fbchess play'. Vrlo brzo bi se šahovska ploča s figurama trebala pojaviti u tom prozoru.

Kako biste pomaknuli figuru, napišete slovo i broj polja na ploči na koje određenu figuru želite pomaknuti. Svaka figura ima svoj slovni simbol (P je za pješaka, itd.) tako da ako želite pomaknuti pješaka na polje E4 (kako započinje npr. i Španjolsko otvaranje, odnosno Ruy Lopez), tada ćete napisati ' @fbchess Pe4'.

Ako u bilo kojem trenutku zapnete, možete potražiti pomoć kroz naredbu ' @fbchess help'.

Preporučamo igranje u posebnom prozoru za Poruke odnosno Messages zbog veličine ploče i bolje mogućnosti praćenja poteza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 13:47