POSLOVNO-TEHNOLOŠKA KONFERENCIJA GODINE

Jubilarni 10. WinDaysi sele u Rovinj!

Pred nama su deseti, jubilarni WinDaysi i tom prigodom želimo Vam dati uistinu poseban doživljaj same konferencije već danas, podosta prije nego će se sam događaj odvijati

Pred nama su deseti, jubilarni WinDaysi i tom prigodom želimo Vam dati uistinu poseban doživljaj same konferencije već danas, podosta prije nego će se sam događaj odvijati

WinDaysi su kroz prethodnih 10 godina izrasli u najveću i uistinu prepoznatljivu Poslovno-tehnološku konferenciju godine u našoj regiji te je mnoštvo IT stručnjaka, razvojnih inženjera, web profesionalaca, poslovnih korisnika i direktora svoje ideje, znanja i vještine crpilo upravo iz brojnih predavanja baš na WinDaysima.

U skladu s time možemo reći kako su WinDaysi zapravo jedan od najznačajnijih događaja u IT svijetu, kojima Microsoft kao važan čimbenik ICT gospodarstva doprinosi razvoju konkurentnosti cjelokupne IT industrije. Prošle godine napravila je iskorak ciljajući na širu publiku: osim onih koji „žive“ IT, njezini sudionici postali su i donositelji odluka koji su spremni dovesti u pitanje i promijeniti tradicionalno poslovanje koristeći nove ideje i tehnologije. Zato je ovogodišnja konferencija podijeljena na tehnološki (19-22. travnja 2010.) i poslovni (22-23. travnja 2010.) dio. Održat će se u Rovinju, jednom od najljepših gradova na jadranskoj obali.

WinDays10 čiji je slogan „Nova kreativnost” sastojat će se od dvije konferencije:

* WinDays10 Technology - konferencija posvećena tehnološkim dostignućima kao najavama novosti iz svijeta tehnologije održat će se od 19. do 22. travnja

* WinDays10 Business - poslovna konferencija koju organiziraju Microsoft i Jutarnji održat će se 22. i 23. travnja.

WinDays10 technology

S obzirom da je broj novih proizvoda jako velik te da tehnologija napreduje velikim koracima, postavlja se pitanje kako ih na najkreativniji način iskoristiti. Istovremeno nas gospodarske prilike tjeraju na novi način razmišljanja o tome kako iz tehnologije izvući maksimum uz minimalni trošak. Dakle, Nova kreativnost ključ je uspjeha!

Kroz četiri dana tehnološke konferencije cilj je sudionicima pokazati što se može postići kroz nove proizvode, kako to izvesti, te pokazati konkretne slučajeve primjene tih tehnologija. Prvi dan konferencije čine službeno otvaranje i set predavanja kojima je cilj postaviti okvir za iduća dva dana te sudionicima demonstrirati sve novosti u Microsoftovim proizvodima. Utorak i srijedu obilježit će usmjerena predavanja u kojima će se razrađivati tehnički detalji proizvoda i savjeti za primjenu.

Predavanja će se odvijati kroz sedam različitih smjerova:

* Razvojni alati i tehnologije (DEV)

* Arhitektura, platforma i integracija (ARC)

* Operacijski sustavi (OS)

* Sistemska infrastruktura (SYS)

* Poslovna produktivnost i kolaboracija (IW)

* Poslovna rješenja (BIZ)

* Studije slučaja (CAS)

WinDays Business

Suvremena ekonomija zahtijeva nove pristupe poslovanju, a oni, posljedično, nova znanja i usvajanje novih pravila. Dakle, u današnje vrijeme svaka je tvrtka start-up. Globalno tržište i nova digitalna ekonomija prisilile su velike igrače da ostave sigurnost dosadašnjega poslovanja iza sebe i počnu preispitivati nove modele. Suvremene inovativne tvrtke, bez obzira na veličinu, ne oklijevaju pri uvođenju potrebnih promjena u poslovanju, prihvaćajući pritom nove tehnologije, koristeći nove komunikacijske medije za stjecanje tržišta, sudjelujući u zajednici na bitno drugačiji, vidljiviji i korisniji način. Hrvatska je mlada demokracija na putu u Europsku Uniju, ona je tržište u razvoju pred kojim stoje izazovi novih tehnologija, novih načina poslovanja, ali i recesija. Predstavljajući smjele i inovativne govornike na konferenciji, slušateljstvo će saznati koje su to prilike i zamke suvremenoga poslovanja te kako se nositi s njima.

Tijekom dva dana WinDays10 Business konferencije istaknuti strani i domaći stručnjaci i uspješni menadžeri govorit će o digitalizaciji kao snažnom motoru razvoja, čije odsustvo može predstavljati opasnost od ekonomske i društvene podijeljenosti. Odgovorit će na pitanje kako najbolje iskoristiti tehnološka dostignuća, implementirati digitalnu viziju i na tim temeljima stvoriti novu tvrtku. Nadalje, veliki dio konferencije bit će posvećen uspješnom poslovanju inovativnih tvrtki koje, bez obzira na veličinu, ne oklijevaju pri uvođenju potrebnih promjena, prihvaćajući pritom nove tehnologije, koristeći nove komunikacijske medije za stjecanje tržišta, sudjelujući u zajednici na bitno drugačiji, vidljiviji i korisniji način.

Prvi put u Hrvatskoj gostovat će Soumitra Dutta, autoritet na području primjene inovativnosti u kriznim vremenima. On je Roland Berger profesor biznisa i tehnologije te dekan za vanjske odnose na uglednoj školi INSEAD, jednoj od vodećih svjetskih poslovnih škola gdje je ujedno osnivač i direktor istraživačkog centra za digitalnu ekonomiju.

Njegova dosad najvažnija knjiga, “Throwing Sheep in the Boardroom”, koju je napisao zajedno s kanadskim novinarom i urednikom Matthewom Fraserom analizira kako on-line društveno umrežavanje mijenja naše osobne živote, naše organizacije i naše ponašanje kao građana unutar društvene zajednice, ali i kao potrošača. Također obrađuje tematiku moći društvenih mreža i koji je njihov doseg kada govorimo o životu u zajednici i poslovnom komuniciranju među tvrtkama, ali i između tvrtki i ciljnih kupaca njihovih proizvoda.

Uz rad na INSEAD-u Dutta blisko surađuje i sa Svjetskim gospodarskim forumom i jedan je od autora WEF-ova godišnjeg Globalnog izvještaja o informacijskoj tehnologiji. U toj ulozi proteklog je siječnja bio jedan od najeksponiranijih sudionika godišnjeg okupljanja Foruma u Davosu gdje je vodio INSEAD-ov “IdeasLab”.

Hrvatsko gospodarstvo nalazi se u ekonomskoj recesiji, obilježenoj mnoštvom problema, poput rastuće stope nezaposlenosti, visokog vanjskog duga te negativne stope gospodarskog rasta. Dok mnoga svjetska gospodarstva započinju lagani oporavak nakon najveće ekonomske krize od početka 20. stoljeća, Hrvatska još uvijek traži svoj put. Hoće li ga pronaći? Jedan od putova zasigurno vodi preko inovativnosti i nove kreativnosti. Prof. Soumitra Dutta prenijet će nam svjetska iskustva na tom području.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:35