TRAŽIMO KREATIVCE

Jutarnji već četvrtu godinu zaredom bira najbolji školski list godine. Prijave do 26. lipnja

 Ante Čizmić/Cropix
Svoje digitalno izdanje prijavite nam na mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Već četvrtu godinu zaredom Jutarnji list nagrađuje najbolje školske listove i samostalne novinarske radove učenika. Želimo promovirati i nagraditi kreativnost, originalnost, marljivost, poduzetnost i medijske vještine osnovnoškolaca i srednjoškolaca i stoga pozivamo ravnatelje osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova da prijave svoje školske listove na natječaj “Biramo najbolji školski list godine”.


Treba pisati

Natječaj traje do 26. lipnja, a glavni sponzor i ove je godine HEP.


“Jutarnji list četvrtu godinu zaredom potiče kreativno stvaralaštvo u školama među učenicima, ali i njihovim ulčiteljima. U današnje vrijeme, informirati, snimiti, fotografirati, prenositi, pisati - posebno se cijeni pogotovo u vrijeme kada se škole događaju na daljinu. No i dalje pisano stvaralaštvo - bilo ono na papiru tiskano ili digitalno i dalje je jedna poželjna aktivnost. Vjerujemo da ćemo i ove godine nagraditi one najbolje i najkreativnije”, kaže Goran Ogurlić, glavni urednik Jutarnjeg.


Brojne škole odazvale su se na naše prethodne natječaje. Na prvi natječaj pristiglo je 96 školskih listova, 62 iz osnovnih škola i 34 iz srednjih. Sličan je interes bio i lani kad je povjerenstvo Jutarnjeg lista odabralo pobjednike u šest kategorija: školski list godine (osnovne škole), školski list godine (srednje škole), novinski tekst godine (osnovne škole), novinski tekst godine (srednje škole) te digitalna izdanja godine za osnovne i srednje škole. Pristigle listove, digitalna izdanja i samostalne novinarske radove procjenjivat će posebni ocjenjivački sud Jutarnjeg lista.


Prošlogodišnje pobjednike posjetili smo u njihovim školama i dostavili im prigodne nagrade za koje vjerujemo da su bile od pomoći upravo novinarskim grupama. S obzirom na interes učenika za novinarstvonajavljujemo nastavak prakse posjeta pobjedničkim školama i ove godine.

image

Članovi žirija za izbor najboljeg školskog lista. Na fotografiji: Ivica Buljan, Patricia Kiš, Darko Novak, Dražen Arapović, Mirela Lilek, Lana Mindoljević.
Marko Todorov/Cropix


Procedura prijave na ovogodišnji natječaj jednaka je kao i lani. Listove prijavljuju ravnatelji škola slanjem jednog primjerka školskog lista na adresu naše redakcije. Prijave za digitalna izdanja primat ćemo na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..


Koja su pravila

U prijavi za natječaj za najbolji školski list treba priložiti jedan primjerak školskog lista, navesti ime škole, ime i prezime ravnatelja/ravnateljice, ime i prezime voditelja/voditeljice novinarske skupine te ime i prezime glavnog urednika/urednice. Također treba navesti naslov i autora jednog teksta iz prijavljenog lista koji će konkurirati za nagradu Najbolji novinarski tekst godine.


U konkurenciju ulaze samo školski listovi i novinarski tekstovi objavljeni u školskoj godini 2019./2020.
Svoje prijave s listovima i radovima najkasnije do 26. lipnja treba poslati na adresu: Jutarnji list (za školski list godine), Koranska 2, Zagreb. Pobjednike u svim kategorijama objavljujemo u Jutarnjem listu 3. srpnja 2020. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 08:11