HANGAR 18

KAKO JE HRVATSKI SMARTPHONE POSTAO ISTINSKA ZVIJEZDA NAJVEĆEG SVJETSKOG SAJMA MOBITELA Koprivnički 'ubojica flagshipa' krenuo u osvajanje tržišta

Noa N5 (lijevo), Noa H10LE (u sredini), Noa H2 (desno)

Koprivnička tvrtka Hangar 18 protekli je tjedan sudjelovala na najvećem svjetskom sajmu mobilnih tehnologija - Mobile World Congress, koji se svake godine održava Barceloni - a svoj premijerni nastup iskoristili su za predstavljanje nekoliko noviteta koji su privukli solidnu pozornost.

Prema riječima ljudi iz Hangara 18, štand im je uglavnom bio odlično posjećen, a premijerno predstavljeni modeli izvrsno su prihvaćeni. Posebno se to odnosi na pametni telefon Noa H10le, koji se svojim specifikacijama na papiru može mjeriti s nekim od najboljih danas dostupnih uređaja na tržištu i bez problema bi se mogao zvati “ubojicom flagshipa”. Osim tog modela, Hangar 18 predstavio je još i pametne telefone Noa H2 i Noa N5 iz srednjeg i višeg srednjeg razreda. Svoje uređaje Hangar 18 proizvodi u Kini, u strateškoj suradnji s tvrtkom Shenzhen Sumvier Technology.

- Evo, danas je sve završilo, prošla su četiri dana i mi smo dosta umorni, ali napravili smo veliki posao. Svi su bili oduševljeni našim štandom i, naravno, našim pametnim telefonima. Slobodno se može reći da je zvijezda MWC-a bio naš, upravo tamo predstavljeni Noa H10le u matador crvenoj boji - rekao nam je u četvrtak Mario Pintar, voditelj marketinga Hangara 18.

Procesor

Naime, Noa H10le ograničena je serija (limited edition) njihova ranije predstavljenog modela H10, od kojeg se razlikuje po bojama, tanjem kućištu, više memorije i boljem ekranu. Riječ je o jednom od prvih svjetskih telefona opremljenih Mediatekovim procesorom Helio X27 s 10 jezgri (koji se u nekim testovima pokazao jednako snažnim kao Snapdragon 820, procesor kojim su bili opremljeni gotovo svi top modeli velikih proizvođača u 2016. godini). Noa H10le ima 4 gigabajta RAM-a, kameru s dvije Samsungove leće od po 13 megapiksela (jedna u boji i druga crno-bijela), četverotonsku LED bljeskalicu, prednju kameru od 13 megapiksela (također Samsungovu), 64 gigabajta interne memorije, 5,5-inčni AMOLED zaslon Full HD rezolucije, prilično veliku bateriju kapaciteta 4000 mAh - a sve to u kućištu tankom tek 7,1 milimetar. Taj je telefon dio njihove nove linije pametnih telefona Element, s kojom žele ući na nova tržišta, što je, naravno, i bio cilj izlaganja na MWC-u. Noa se trenutačno prodaje u 14 zemalja svijeta. Iako se cijena tog limitiranog izdanja još ne zna, Noa H10 prodaje se za 2599 kuna (taj je model nešto deblji, ima 32 GB memorije i LCD zaslon umjesto AMOLED-a).

- Na sajmu smo predstavili cijelu novu Element seriju, koja korisnicima daje dašak luksuza, poput i do nekoliko puta skupljih brendova iz A kategorije. Tu seriju krase izdržljivost baterije, odličan dizajn i kamera, korisnička podrška te brz i fluidan rad uređaja. Odrađeno je puno sastanaka i najveći interes su pokazala tržišta Južne Amerike, Emirata i zapadne Europe - rekao je Mario Kralj, vlasnik i direktor Hangara 18, dodajući da je njihov štand u šestom paviljonu sajma posjetio veliki broj novinara, distributera, predstavnika telekom operatera...

Poseban gost bio je Ante Tomić, hrvatski košarkaš koji već više od pet godina igra za Barcelonu i koji je pomogao u izvlačenju i uručivanju nagrada posjetiteljima štanda.

- Ponosni smo što smo ove godine predstavljali Hrvatsku i regiju na Mobile World Congressu. Stati i pokazati svoje adute rame uz rame s najvećim svjetskim igračima u mobilnoj industriji nije mala stvar. Naravno, sve je to puno lakše kad imate što pokazati, a mi to definitivno imamo - rekao je Mario Kralj.

Jačanje brenda

Ekipa iz Hangara 18 kaže da su ih na štandu posjetili i već ugovoreni distributeri iz Makedonije, Albanije, Kosova, Armenije i Rusije.

- Noa je vrlo perspektivan brend i broj 1 u B segmentu. Mi smo jako sretni što imamo mogućnost da surađujemo i razvijamo brend Noa u Rusiji i imamo namjeru u narednih 30 dana krenuti s prodajom i do kraja godine postati lider na ruskom tržištu - izjavio je Alexej Bičkov, izvršni direktor distribucije u ruskoj tvrtki Intereffort.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 03:13