SPECIJALITET ZA FANOVE

Kaos zbog popularne videoigre: Kompanija zbog prevelike potražnje morala obustaviti prodaju

Final Fantasy XIV 

 Ina Fassbender/Afp/Profimedia
Final Fantasy XIV četrnaesta je instalacija u franšizi Final Fantasy, a radi se o online videoigri koju istodobno može igrati više igrača.

Endwalker, najnovije proširenje videoigre Final Fantasy XIV, postalo je toliko uspješno da je krovna tvrtka Square Enix odlučila privremeno obustaviti prodaju igre novim igračima, prenosi IGN. Količina ljudi koji su počeli igrati proširenje Endwalker premašila je kapacitete Square Enixovog servera. Tvrtka se na prestanak prodaje odlučila da bi se skratilo dugo vrijeme čekanja prijave igrača.

Na internetskoj stranici igrice zagriženim igračima obratio se proizvođač i direktor Naoki Yoshida. Objasnio je da će ovaj korak pomoći privremeno zaustaviti val dolaznog prometa na serveru. Ispričao se zbog problema pri prijavljivanju i ponudio besplatno vrijeme za igru svima koji su pogođeni malfunkcijom igrice.

image

Final Fantasay XIV

Vincent Loison/Sipa Press/Profimedia

Final Fantasy XIV četrnaesta je instalacija u franšizi Final Fantasy, a radi se o online videoigri koju istodobno može igrati više igrača, odnosno MMORPG (massively multiplayer online role-playing game) igri.

- Igrači trenutačno imaju ekstremno dugo vrijeme čekanja zbog guste koncentracije sati igranja koji daleko premašuju kapacitet našeg poslužitelja, posebno u vrijeme najvećeg igranja, pa smo odlučili privremeno obustaviti prodaju i isporuku Final Fantasy XIV početnog i kompletnog izdanja, rekao je Yoshida.

Dodao je da će se također privremeno obustaviti nove registracije za besplatnu probu igrice (Free Trial). Na to su se odlučili jer prioritet prijavljivanja imaju oni s aktivnom pretplatom, a igrači na besplatnoj probi i tako se nisu mogli prijaviti van kasnih noćnih i ranih jutarnjih sati.

image

Final Fantasy XIV

Rupert Oberhuser/Alamy/Alamy/Profimedia

Ovim potezom nadaju se da će postojećim igračima dati šansu da u potpunosti iskuse novo proširenje Endwalker. Zato će proširenja i kolekcionarsko izdanje ostati na popustu.

Tvrtka je također obustavila nove reklame za Final Fantasy XIV.

Ovo nije prvi put da je ova igrica uklonjena iz prodaje, a tvrtka Square Enix je puno ranije upozorila da očekuje velike gužve za proširenje Endwalker.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:25