PROBNI PROGRAM

Kina počinje s emitiranjem prvog 3D televizijskog kanala: Prikazivat će se 4,5 sata sadržaja u 3D-u

Program, u produkciji kineske središnje televizije (CCTW) i pet lokalnih TV postaja, službeno će biti pokrenut u vrijeme nadolazeće kineske Nove godine

BEIJING - Kina je počela s probnim emitiranjem prvog 3D televizijskog kanala. Program, u produkciji kineske središnje televizije ( CCTW ) i pet lokalnih TV postaja, službeno će biti pokrenut u vrijeme nadolazeće kineske Nove godine, javlja BBC.

Gledatelji koji posjeduju 3D televizore i dodatne HD upravljačke konzole moći će među prvima na svijetu pratiti 3D televizijski program. Zemlje popust Japana, Južne Koreje i Indije već su pokrenule slične usluge.

- Besplatni kanal počet će s emitiranjem 4,5 sati 3D programa koji će se dnevno ponavljati dvaput. Lansiranje probnog 3D kanala vrlo je važan korak u razvoju kineske televizije - izjavio je Cai Fuchao, direktor kineske Uprave za radio, film i televiziju (SARFT).

Regulator za emitiranje dodao je kako bi nova usluga mogla biti isplativa i za industriju ako bi 500 milijuna televizora bilo zamijenjeno 3D setovima.

Međutim, javnost je podijeljena. Neki korisnici Sina Weiboa, kineske verzije Twittera, jedva čekaju da isprobaju novu uslugu dok drugi izražavaju skepticima, naglašavajući kako će pričekati da 3D televizori postanu isplativiji i ne trebaju posebne naočale za gledanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:39