ME.MUM MAJE BUJAS

Lansiran hrvatski uređaj koji u 3 koraka iz sline točno određuje plodne dane i pomaže pri začeću

Me.mum uređaj i aplikacija za računanje plodnih dana
 Me.mum Arhiva
‘Hvala svima na podršci, pogotovo ženama koje su prve testirale me.mum, a sada su, zahvaljujući pomoći me.muma, postale majke‘

Eksperimentirala je četiri godine. Konačno, hrvatska femtech inovatorica, kako se naziva Maja Bujas, uz pomoć Indiegogo platforme stigla je na svoj željeni cilj, lansiravši inovativni me.mum uređaj za određivanje plodnih dana iz - kapi sline.

Predviđenih 52.521 kunu, koliko joj treba za početak distribucije proizvoda, premašila je za manje od 72 sata na toj popularnoj crowdfunding platformi, uz podršku 157 "backera", odnosno ljudi koji su odlučili uložiti u njezinu aplikaciju.

Kampanja tijekom koje se uređaj može nabaviti za 59 eura (redovna cijena je 119 eura) aktivna je još 24 dana. Maja Bujas kreirala je uređaj i aplikaciju za pouzdano i jednostavno određivanje plodnih dana te najbolje vrijeme za začeće. Shipping prvih me.mum uređaja kreće početkom lipnja.

Podsjećamo, danas se za utvrđivanje plodnih dana najčešće koriste jednokratne, često skupe i ponešto nepraktične metode poput testiranja urina, netočnog menstrualnog kalendara ili metode ultrazvučne dijagnostike koja zahtijeva česte posjete ginekologu.

image
Me.mum Arhiva

S druge strane, me.mum jednostavno, kako opisuje kreatorica, i iz samo jedne kapi sline detektira i analizira razinu luteinizirajućeg hormona, a zbog machine learning tehnologije predviđa plodne dane - i sve to u tri koraka.

Kap sline stavi se na uređaj i spoji sa smartphoneom, a aplikacija predvidi najbolje vrijeme za začeće.

Osim pouzdanosti, jedna od prednosti inovativnog me.mum fertility monitora jest da ga žene mogu koristiti bilo kad, bilo gdje i koliko god je puta potrebno. Tako štede vrijeme i novac te, najvažnije, otkrivaju svoju jedinstvenu hormonalnu sliku, brinu o zdravlju u okruženju koje im odgovara te posljedično ublažavaju stresne situacije koje mogu negativno utjecati na trudnoću.

No, kako je sve počelo?

Nakon odluke o zasnivanju obitelji Maja Bujas i njezin partner su, kažu, proživjeli stresno i iscrpljujuće iskustvo koje je Maju potaknulo na razvijanje me.mum uređaja.

image
Me.mum Arhiva

Uređaj već bilježi pozitivna iskustva korisnica koje su testirale prototip fertility monitora, kaže Bujas. Dodaje da je me.mum detektirao kako ženama ovulacija ne počinje u danu koji im je predviđao menstrualni kalendar, a neke su korisnice tek zbog me.mum monitora uspjele točno odrediti svoje plodne dane, iako su prije koristile sve trenutačno dostupne metode detektiranja plodnosti. Neke od njih su danas i majke.

- Oduševljena sam što je me.mum prepoznat kao rješenje problema žena i zapravo još ne mogu vjerovati da je doživio toliki uspjeh. Hvala svima na podršci, pogotovo ženama koje su prve testirale me.mum, a sada su, zahvaljujući pomoći me.muma, postale majke. Pozivam sve da iskoriste ovu priliku i sa 50 posto popusta kupe me.mum uređaj na Indiegogo platformi još 24 dana - rekla nam je inovatorica Maja Bujas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. svibanj 2022 23:22