SCRABBLE GO

‘Ljigavi muškarci‘ preko igre slaganja riječi maltretiraju žene: ‘Ovo nije aplikacija za spojeve‘

Scrabble GO
 Scopely/google Play Trgovina
Jedna 60-godišnja Londončanka rekla je za BBC da joj se tjedno jave dvije do tri osobe koje tvrde da su muškarci iz SAD-a

Određeni broj žena koji igra online videoigru slaganja riječi Scrabble GO kaže da im "ljigavi" muškarci šalju poruke preko iste te aplikacije, piše BBC.

Ti "ljigavci", kako su ih neke žene etiketirale, započnu dvoboj, odnosno partiju s njima te ih ona počnu ispitivati o tome gdje žive, jesu li udate te žele li nastaviti razgovor preko drugih aplikacija poput WhatsAppa i sličnih.

Većina njih najvjerojatnije su prevaranti koji preko tih poruka žele doći do povjerljivih podataka korisnica da bi ih potom zloupotrijebili.

Scopely, tvrtka koja radi aplikaciju, kaže da se mogućnost razgovora između korisnika može ograničiti na prijatelje.

Jedna 60-godišnja Londončanka rekla je za BBC da joj se tjedno jave dvije do tri osobe koje tvrde da su muškarci iz Sjedinjenih Američkih Država. "Poruke kao da slijede obrazac", rekla je 60-godišnjakinja koja je željela ostati anonimna.

"Počnu s pitanjem, 'kako si', a potom se spare s vama kako biste mogli odigrati partiju. Tada krenu poruke. Igraju jako loše kako biste vi pobijedili. Potom krenu s komplimentima. Jako često pitaju, 'možemo li biti prijatelji'. Kada im kažete da ne možete, predaju partiju i nestanu. Ako im ne odgovorite, većina preda partiju", pojašnjava Londončanka.

Ona vjeruje da je riječ o prevarantima. "Engleski im nije materinji jezik", dodala je i rekla da je jedan muškarac priznao da je koristio sinovljevu fotografiju jer je mislio da je njegov sin zgodniji od njega. "Ovo nije aplikacija za spojeve", rekla je 60-godišnjakinja za BBC.

Scopely je rekao da ne tolerira zlostavljanje i neprimjereno ponašanje te da korisnici svaki incident trebaju prijaviti. Glasnogovornica tvrtke kaže da korisnici na raspolaganju imaju različite alate za blokiranje i ignoriranje poruka drugih korisnika te da ih trebaju prekontrolirati i po želji koristiti.

Otkad je u lipnju aplikacija Scrabble GO tvrtke Scopely zamijenila prethodnu verziju igre koju je radila tvrtka Electronic Arts (EA), korisnici se žale na njezin dizajn i traže da im se vrati EA-jeva verzija koja je bila više minimalistička i lišena agresivnih grafičkih rješenje te dodatnih opcija koje mnogi igrači uopće ne žele.

Peticiju da se vrati stara verzija u dva je mjeseca potpisalo gotovo 8.500 igrača.

Scopely je na taj gnjev igrača odgovorio tako što im je ponudio i minimalističku verziju igre. Jedna od potpisnica peticije rekla je da joj se ne sviđa što joj se unutar aplikacije nabacuju muškarci koji ne žele igrati igru već koji je žele tobože zavesti.

Australsko vijeće za zaštitu potrošača i tržišnog natjecanja reklo je da zaprimilo dvije prijave protiv igre Scrabble GO.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 18:05