POŠTOVANI STEVE...

Mogu li iPhone priključiti na iPad? Jobs: Ne!

 AP
Prvi čovjek Applea navodno osobno odgovara na poruke korisnika - no veliko je pitanje koliko su oni zadovoljni. Korisnika je ‘naprašio’ jer se žalio što mu žele naplatiti popravak računala koje je palo u vodu

Steve Jobs , šef Applea, svakodnevno dobiva stotine e-mailova od korisnika njegovih proizvoda, klijenata i ljudi koji prodaju njegove gadgete. On navodno redovito odgovara na mailove,ali na neke umjesto njega odgovaraju suradnici.

Bockanje Googlea

Međutim, da je baš Jobs osobno odgovorio na nečiji e-mail, može se prepoznati iz njegova odgovora. Jobsovi su odgovori uvijek vrlo kratki, a čak ni u tim kratkim porukama ne preza od toga da bude zabavan, bahat, ironičan ili odrješit. Britanski Telegraph izabrao je pet odgovora koji najbolje opisuju kakav je Jobs u komunikaciji s ljudima koji koriste Appleove proizvode ili ih prodaju.

Najkraći odgovor koji je Steve Jobs nekome poslao bio je jednostavan: “No” ili “ne”. Taj odgovor dobio je korisnik koji je Jobsa pitao podržava li iPad “tethering”, odnosno može li iPhone koristiti kao modem za iPad i tako ga priključiti na internet. Kratko i jasno Jobs je rekao: Ne.

Korisniku koji se potužio da Apple dugo nije na tržište izbacio naprednije verzije MacBooka, Jobs je odgovorio: “Not to worry” - neka se ne brine.

Steve Jobs rijetko propušta priliku bocnuti Google, a jedna mu se pružila kada je dobio mail s pitanjem podržava li iPad Googleovu aplikaciju Picassa namijenjenu za pregledavanje fotografija.

Njegov odgovor na to pitanje glasi: “Ne, ali iPhoto na Macu ima puno bolje funkcije i mogućnosti.”

Nema razumijevanja

Kompanija The Little App Factory napravila je aplikaciju iPodRip. Appleovi odvjetnici tražili su od vlasnika Johna Devora da iz imena ukloni riječ “iPod” jer Apple ima pravo na to ime. Ni Jobs nije imao razumijevanja za njegov problem, pa je na mail u kojemu mu Devor objašnjava svoju situaciju odgovorio: “Pa promijeni ime. Nije to neki “big deal”. Aplikacija se danas zove “iRip”.

Jobs je malo više razuma pokazao kada je odgovarao korisniku koji je prigovorio što mu je Apple htio naplatiti pokušaj da poprave njegov laptop koji je pao u vodu. Steve ga je “naprašio”: “Evo što se događa kada tvoj laptop pretrpi štetu od vode. To su profesionalni gadgeti koji ne vole vodu. Čini mi se da zapravo samo tražiš nekoga na koga ćeš biti ljut, a trebao bi biti ljut na sebe.”

Ako i vi želite pisati Steveu Jobsu, postoji nekoliko njegovih email adresa, pa pišite na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Sretno i javite što vam je odgovorio!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 04:37