prelomio je

Musk napravio veliki zaokret: ‘Tesline aute više nećete moći kupovati bitcoinima, evo i zašto‘

 AFP
Aktivisti već dugo kritiziraju bitcoin zbog velike potrošnje struje u ‘proizvodnji‘ novih novčanih jedinica u računalnim procesima

Kupci više ne mogu plaćati Tesline automobile bitcoinima, objavio je izvršni direktor i osnivač američkog proizvođača električnih automobila Elon Musk, objasnivši oduku ekološkim razlozima.

Kompaniju brine sve veća upotreba fosilnih goriva pri rudarenju i transakcijama u bitcoinima, napisao je Musk na Twitteru.

"Kriptovaluta je dobra ideja na mnogim razinama i vjerujemo da ima budućnost, ali cijenu ne smije plaćati okoliš", objasnio je čelnik Tesle.

Tesla je počeo prihvaćati plaćanje automobila bitcoinima u ožujku.

Prethodno su objavili da su potrošili 1,5 milijardi dolara na kupnju bitcoina, što je podiglo vrijednost najstarije i najpopularnije kriptovalute.

Ekološki aktivisti već dugo kritiziraju bitcoin zbog velike potrošnje struje u "rudarenju", "proizvodnji" novih novčanih jedinica u računalnim procesima.

Musk je rekao da Tesla planira obustaviti i prodaju i kupovinu bitcoina dok se potrošnja struje ne smanji.

U poslovnom izvješću za prvo tromjesečje kompanija je izvijestila da je na prodaji bitcoina zaradila gotovo 100 milijuna dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2022 06:16