TURBULENTNO U TWITTERU

Musk rekao da će mjesto direktora napustiti čim pronađe nekog ‘dovoljno budalastog‘ da ga zamijeni

Elon Musk

 JIM WATSON/AFP
Investitori u dionice tjednima od Muska traže da napusti mjesto direktora Twittera, a slične su pozive nedavno uputili i ulagači u Teslu

Glavni izvršni direktor društvene mreže Twitter Elon Musk rekao je u utorak da će tu poziciju napustiti čim pronađe "nekog dovoljno budalastog" da ga zamijeni, piše The Guardian.

- Nakon toga, vodit ću odjele za softver i servere - rekao je Musk.

Ovo je prvi puta da je Musk spominjao napuštanje mjesta glavnog izvršnog direktora nakon što je u nedjelju navečer na Twitteru pokrenuo anketu u kojoj je od korisnika te mreže tražio da kažu žele li da dade otkaz ili ne.

Većina korisnika rekla je da želi da Musk napusti mjesto čelnog čovjeka Twittera.

Međutim, ovo nije prvi puta da je Musk rekao da neće dugo voditi društvenu mrežu. U studenom je pred sudom u američkoj saveznoj državi Delaware rekao da će smanjiti količinu vremena koju posvećuje Twitteru te da će naposljetku pronaći nekoga da umjesto njega vodi tvrtku.

Investitori u dionice tjednima od Muska traže da napusti mjesto direktora Twittera, a slične su pozive nedavno uputili i ulagači u Teslu, proizvođača električnih automobila kojeg Musk također vodi. Musk je sudu u Delawareu rekao da trenutno ima previše posla, međutim u nedjelju je rekao da trenutno nema nikoga tko bi ga mogao zamijeniti na mjestu direktora Twittera.

- Nitko tko bi Twitter mogao održati na životu ne želi taj posao - ustvrdio je Musk.

Čelnik Twittera ranije je rekao da su lažni profili utjecali na ishod ankete o tome treba li dati otkaz te sugerirao da bi u anketama trebali sudjelovati samo oni koji plaćaju za famoznu "plavu kvačicu", oznaku da se radi o autentičnom profilu.

Anketa o Muskovoj budućnosti na čelu Twittera došla je nakon što je ovaj donio niz kontroverznih odluka. Prvo je zabranio profil koji je objavljivao gdje se nalazi njegov privatni zrakoplov, a zatim je zabranio profile novinara koji su pisali o zabrani.

Nakon što su korisnici Twittera najavili da će zbog njega napustiti tu mrežu, Musk je zabranio objavljivanje svih poveznica koje bi korisnike odvele na konkurentske mreže poput Mastodona, Instagrama i Facebooka. Kasnije je ta zabrana ukinuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:48