DRONEDAYS U ZAGREBU

Na FER stižu dronovi koji prate rast biljaka i kako se mijenja klima: To će promijeniti poljoprivredu‘

Ilustracija

 Didier Lebrun/reporters/Sciencephoto/Profimedia/Didier Lebrun/reporters/sciencephoto/profimedia
Organizatori očekuju preko 2000 posjetitelja na sajmu i prezentacijama, a međunarodni skup održava se početkom svibnja

Preko 150 posjetitelja predavanja i demonstracija, i oko 2000 posjetitelja sajma poduzeća, okupit će se na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER) u Zagrebu gdje će 4. i 5. svibnja prisustvovati na trećem izdanju međunarodnog skupa o bespilotnim letjelicama DroneDays 2023. Događaj organiziraju FER i njegov Laboratorij za robotiku i inteligentne sustave upravljanja (LARICS), a skup je sufinanciran iz dvaju projekata - AeroSTREAM i MARBLE.

Organizatori navode kako će se na FER-u okupiti brojni stručnjaci iz akademske zajednice, poduzetništva i industrija kako bi predstavili nove tehnologije te izazove u primjeni bespilotnih letjelica. Svi posjetitelji imat će priliku prošetati izložbenim prostorom gdje će svoje proizvode predstaviti brojna poduzeća, a poslije i pratiti demonstraciju novih tehnologija za dronove u letačkoj zoni.

Treće izdanje DroneDaysa će se fokusirati na primjenu dronova u poljoprivredi, šumarstvu i logistici. Dotaknut će se tako brojne primjene dronova koji se koriste prilikom pregledavanje velikih površina zemlje, određivanje kvalitete tla, praćenje rasta biljaka, detekcija štetnika na usjevima i prikupljanje podataka o klimatskim uvjetima. Te će sposobnosti, vjeruju organizatori, uvelike unaprijediti poljoprivredu kakvu poznajemo.

image

Ilustracija

Michaela Jílková/Česká Ilustrační Fotografie/Profimedia/Michaela Jílková/Česká Ilustrační Fotografie/profimedia

Ovo je drugi put da se DroneDays održava u Zagrebu nakon premijernog izdanja. Prošle godine domaćin događaja je bio Biograd. Registracije su otvorene i trenutno dostupne po promotivnoj cijeni ovdje, a više o događaju možete pročitati ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 02:46