JEFTINA ALTERNATIVA

Najavljeni lakši i tanji prijenosnici sa znatno nižom cijenom od ultrabookova

Upotrebom posebnih materijala pri izradi kućišta, ali i ostalih komponenti proizvođači obećavaju da ćemo uskoro za osjetno nižu cijenu dobiti gotovo jednako tanke i lagane prijenosnike kao što su ultrabookovi

Nakon što je Apple izdao MacBook Air i ostali proizvođači su odlučili ponuditi svoj uređaje u klasi ultra laganih prijenosnika.

No, za razliku od Applea koji nema problema s pronalaženjem kupaca usprkos visokoj cijeni, čini se da kod ostalih proizvođača sitaucija baš i nije najbolja.

Visoki troškovi proizvodnje, ali i slabija kupovna moć koju je uzrokovala recesija koja se još uvijek osjeća kod europskih, ali i američkih kupaca natjerala je proizvođače da razmisle o modelu koji bi trebao zadovoljiti kupce i ponovno pokrenuti prodaju prijenosika.

Kako ne planiraju odustati od proizvodnje i razvoja novih ultrabookova, proizvođači su odlučili jednostavnim metodama postojeće klasične prijenosnike učiniti što sličnijima lakšoj i tanjoj braći.

Upotrebom posebnih materijala pri izradi kućišta, ali i ostalih komponenti proizvođači obećavaju da ćemo uskoro za osjetno nižu cijenu dobiti gotovo jednako tanke i lagane prijenosnike.

Najava lakših prijenosnika ne znači odustajanje od ulrabookova.

Acer uskoro pušta u prodaju 13 i 15 inčne, a Asus 11 i 13 inčne modele sa IPS matricama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 05:59