PREVIŠE NALIK LJUDIMA?

NAJPAMETNIJE RAČUNALO NA SVIJETU POČELO PSOVATI Tehničari mu obrisali memoriju jer je vulgaran!

FILE - This Jan. 13, 2011 photo provided by IBM shows the computer system known as Watson at IBM's research center in Yorktown Heights, N.Y. The medical training of IBM's speedy Watson computer will continue with a residency at Memorial Sloan-Kettering to help doctors diagnose and treat cancer. (AP Photo/IBM, File)
 AP Photo/IBM / AP2011
Pokupio je neke loše navike i s Wikipedije. U testovima, čak je koristio riječ 'sranje' kao odgovor na upite ispitivača

IBM-ovo superračunalo Watson, k oje je pobijedilo ljudske prvake u kvizu 'Izazov!' a počelo se koristiti i kao dijagnostičko računalo koje pomaže liječnicima prilikom identificiranja bolesti i pronalaženja idealnih tretmana, nedavno je ostalo bez jednog cijelog memorijskog modula, jer je počelo psovati u neprikladnim situacijama.

Kada su IBM-ovi inžinjeri učili Watson informacijama - uz pomoć Wikipedije, drugih enciklopedija i mnogih drugih izvora - u njegovu bazu informacija ubacili su i cijeli 'Urban dictionary', stranicu posvećenu modernom žargonu i kolokvijalnom govoru, kako bi bolje razumio ljudsko izražavanje. No, velika većina zapisa na Urban dictionaryju zapravo su psovke i uvrede.

- Watson jednostavno nije mogao razlikovati pristojan govor i prostote, kojih je u Urban dictionaryju mnogo, rekao je jedan od tehničara.

- Pokupio je neke loše navike i s Wikipedije. U testovima, čak je koristio riječ 'sranje' kao odgovor na upite ispitivača.

IBM-ov znanstvenik zadužen za Watsona, Eric Brown, morao je razviti filter koji će spriječiti Watsona da koristi prostote u svakodnevnom govoru, a sve zapise iz Urban dictionaryja morali su izbrisati iz Watsonove memorije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:43