POČINJE PRODAJA HUAWEIJA ASCEND P1

Najtanji smartphone stigao u Hrvatsku: Ovog tjedna u prodaji će se naći Huawei Ascend P1

Ovog tjedna u Hrvatskoj će se, među prvim državama u Europi, u prodaji naći Huawei Ascend P1, najtanji smartphone na svijetu,s kojim taj proizvođač ulazi među svjetske prvoligaše kada je u pitanju tržište najnaprednijih mobilnih uređaja. Riječ je o prvom smartphoneu iz Huaweija koji tehničkim karakteristikama parira top-modelima iz konkurentskih tabora, zbog čega je izazvao ogromnu pozornost zaljubljenika u tehnologiju, ali i cijele telekomunikacijske industrije, koja upravo u ovoj kompaniji vidi tržišnu zvijezdu u nastajanju.

Bolji prikaz na ekranu

Ascend P1 tako dolazi s 4,3-inčnim Super AMOLED ekranom HD rezolucije (540 x 960 točaka), što prikaz slike čini izuzetno oštrim, živopisnim i bez pojedinih piksela vidljivih prostim okom. Huawei je posebno prilagodio korisničko sučelje Android OS-a 4.0 (Ice Cream Sandwich) ovom ekranu, pa prikaz na njemu izgleda bolje i uvjerljivije nego na svim drugim smartphoneima sa 4,3-inčnim ekranom HD rezolucije.

Full HD rezolucija

Uz to, aparat dolazi s dvojezgrenim procesorom na taktu od 1,5 GHz koji proizvodi sam Huawei, pa je i jezgra njegove hardverske podloge u potpunosti prilagođena izuzetno tankom kućištu i spomenutom ekranu. S bridom debljine od samo 7,7 milimetara, Ascend P1 nudi osjećaj posebne elegancije dok se drži u ruci, a kako je i prilično lagan (110 grama), dojam je, dok ga se drži u ruci, da nije toliko velik koliko doista jest.

Od ostale opreme koja je dio ovog smartphonea, vrijedi spomenuti pozadinski fotoaparat s rezolucijom od 8 megapiksela koji je u mogućnosti snimati i videozapise u Full HD rezoluciji, kao i 1 GB interne memorije namijenjene pohrani podataka, proširive s maksimalno 32 GB putem mikro SD kartica.

Zamjera mu se tek ne odveć inventivan dizajn, no kako je Huawei nedavno otvorio centar za industrijski dizajn uređaja u Velikoj Britaniji, za očekivanje je da će idući modeli biti originalnijeg izgleda. Ipak, svima onima koji cijene visoku tehnologiju i vole koristiti najnaprednije smartphone to će biti zanemariv nedostatak, osobito ako se uzme u obzir da, kao i s prethodnim modelima, Huawei s Ascendom P1 konkurenciji ponajviše parira niskom cijenom.

Bez ugovorne obveze

Ovaj smartphone tako će se u Hrvatskoj pojaviti u ekskluzivnoj ponudi Vipneta, a kada će se kupovati bez ikakve ugovorne obveze s operaterom, cijena mu, doznajemo, neće prelaziti psihološku granicu od 4000 kuna. To znači da će Ascend P1 ponuditi značajnu uštedu onima koji ga odaberu u odnosu na tehnički istovjetne smartphone drugih proizvođača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:48