PROPALA ŠALA

NAŠLI SE U PROBLEMIMA Google se pokušao našaliti povodom prvog aprila, ali im baš i nije uspjelo

 Prykhodov/iStock

Google se našao u problemima zbog pokušaja prvoaprilske šale unutar svojeg servisa elektroničke pošte Gmail.

Google je naime odmah pored tipke za slanje email poruke stavio opciju za slanje poruke uz pratnju humorističnog GIF-a 'mic drop' koji treba simbolizirati efektno završavanje razgovora.

Međutim, ono što takav odgovor također radi je da prekida mogućnost daljnjeg odgovaranja na poruke u tom lancu.

Googleova je šala vrlo brzo počela ljudima praviti probleme, a neki su se korisnici žalili da ih je ta šala koštala poslovnih prilika.

'Upravo sam poslao email sa svojim životopisom prvoj osobi koja me pozvala na razgovor nakon nekoliko mjeseci. Kliknuo sam na krivu tipku. Izgleda da posao neću dobiti', napisao je jedan korisnik. 'Pisac sam i trebao sam poslati priču. Poslao sam je s 'mic dropom' i urednica se naljutila na mene. Naime bilo je nekih promjena koje je trebalo učiniti, a slanjem takvog emaila izgledalo je kao da ne treba', potužio se drugi.

Neki su korisnici prijavili da opcija nije dobro implementirana te da su je koristili i kada su kliknuli na običnu tipku za slanje.

Važno je napomenuti da je opcija prema pisanju The Telegrapha ukinuta, no neki korisnici još uvijek mogu slati 'mic drop' GIF. Također, opciju nije moguće koristiti ako koristite redizajnirani Google Inbox. Googleov glasnogovornik kaže da će možda biti potrebno osvježiti stranicu kako bi se opcija uklonila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 14:23