‘ZADRŽAVANJE KVALITETE‘

Netflix u SAD-u povisio cijene, uskoro to slijedi i u Hrvatskoj: ‘Bili smo prisiljeni‘

Netflix, Ilustrativna fotografija

 Chris Batson/Alamy/Alamy/Profimedia
U Hrvatskoj nudi pakete po cijenama od osam do 12 eura mjesečno što odgovara prijašnjim cijenama u SAD-u, prije poskupljenj

Netflix se pridružio valu poskupljenja i povisio cijene za nešto više od 10 posto. Najpopularnija svjetska video streaming platforma prvo je podigla cijene korisnicima u SAD-u, ali to mu je standardna procedura prije nego što podigne cijene i ostalim korisnicima diljem svijeta, uključujući Hrvatskoj.

Standardna Netflixova pretplata u SAD-u sada umjesto 14 stoji 15,5 dolara. Najskuplja 4K pretplata umjesto 18 stoji 20 dolara, a osnovna pretplata, u koju nije uključena HD kvaliteta, umjesto devet sada stoji 10 dolara mjesečno.

Netflix je već najavio da, osim u SAD-u, odmah diže cijene i u Kanadi. U Hrvatskoj nudi pakete po cijenama od osam do 12 eura mjesečno što odgovara prijašnjim cijenama u SAD-u, prije poskupljenja.

image

Reed Hastings, Netflix

Gregor Fischer/AFP

Reed Hastings, izvršni direktor Netflixa, kaže da su bili prisiljeni podići cijene kako bi zadržali kvalitetu, odnosno bogatstvo ponude.

- Kao i uvijek nudimo različite pakete kako bi svatko mogao prilagoditi našu ponudu svojem budžetu - kaže Hastings.

Očekuje se da će i drugi servisi poput HBO-a i Disneyja također podići cijene. Iako se poskupljenje na Netflixu poklapa s valom drugih poskupljenja, ono nije neuobičajeno za ovu tvrtku. Unazad pet godina Netflix je podigao svoje cijene za 20 posto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 07:25