RETRO

NOKIA SE VRAĆA, LJUBITELJI ZMIJA SLAVE Na novom mobitelu finske tvrtke moći ćete telefonirati cijeli dan i igrati kultnu igru

 HMD
Finska tvrtka HMD otkupila je pravo da koristi Nokijino ime te je najavila svoj prvi mobitel za tržišta u razvoju

HMD, finska tvrtka vlasnica licence za prodaju mobitela pod brendom Nokia, najavila je puštanje u prodaju mobitela Nokia 150, uređaja od 26 dolara koji dolazi s FM radijem, MP3 playerom i zaraznom kultnom igrom Zmija, piše Wired.

Lansiranje ovog modela predstavlja nastavak Nokijinog uspješnog poslovanja usmjerenog na jeftinije modele mobitela. Modeli Nokia 105, Nokia 216 i Nokia 230 iznimno su popularni u tržištima u razvoju.

Nokia 150 na tržištu će biti dostupna i u varijanti u koju će se moći staviti dvije SIM kartice. Obje Nokije 150 imat će 2,4 inčni ekran rezolucije 240x320 piksela, tipkovnicu, FM radio, MP3 player, na njemu će se moći pričati 22 sata, a u stanju mirovanja će moći provesti između 25 i 31 dana. Mobitel će također imati i LED svjetiljku te će biti opremljen s Bluetooth 3.0 tehnologijom.

No, možda najvažnije, na oba će se mobitela moći igrati kultna igra Snake Xenzia, verzija igre koja postoji od 2006. godine.

Nokia 150 bit će izrađena od polikarbonata te će biti otporna na ogrebotine, a moći će se kupiti u crnoj i bijeloj boji.

Mobitel će se u određenim azijskim i europskim regijama početi prodavati tijekom prvog kvartala 2017. godine.

HMD je u svibnju ove godine ostvario pravo prodaje mobitela koji nose ime Nokia na 10 godina te su rekli da će u izradu mobitela uložiti 500 milijuna dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 03:05