KORPORACIJSKI VETERAN

NOVA ERA U MICROSOFTU Kompaniju nakon Billa Gatesa i Stevea Ballmera preuzima novi lider

 Wikipedia
Nadella, koji se želi nasloniti na Gatesovo naslijeđe, tako je postao treći direktor u povijesti Microsofta, nakon Stevea Balmera koji je u kolovozu najavio umirovljenje, te Gatesa koji se povukao 2000.

Microsoft je imenovao svog korporacijskog veterana Satyu Nadellu na mjesto sljedećeg glavnog izvršnog direktora kompanije, a osnivač Bill Gates se primio uloge tehnološkog savjetnika, dok će predsjednik uprave biti John Thompson.

Nadella, koji se želi nasloniti na Gatesovo naslijeđe, tako je postao treći direktor u povijesti Microsofta, nakon Stevea Ballmera koji je u kolovozu najavio umirovljenje, te prvog direktora Billa Gatesa koji se 2000. povukao nakon 25 godina na čelu korporacije.

Iako Microsoft i dalje ostvaruje velike profite, kompanija nije iskoračila na područja weba, tablet računala i pametnih telefona koja obećavaju rast.

Microsoft je svojim glavnim proizvodima - Windows i Microsoft Office - vezan uz prodaju osobnih računala s instaliranim Windows operativnim sustavom, dok drugi proizvodi, poput tražilice Bing (oko čijeg se usavršavanja Nadella iskazao) i igraće konzole Xbox toliko ne pridonose poslovnim rezultatima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. svibanj 2024 07:23