NEOČEKIVANO

Novi projekt Virgila Abloha, umjetničkog direktora u Louis Vuittonu, šokirao je svijet mode

Virgil Abloh na predstavljanju Off-White kolekcije
 Andrea Adriani
Naslovljen je “Project Geländewagen”, a predstavljanje će se odviti online putem 8. rujna. Evo o čemu je riječ...

Virgil Abloh definitvno je dizajner koji zna pomno odabrati svoje suradnje. Samo u prošloj godini radio je s Nikeom i dizajnirao jedan od najtraženijih modela Air Jordana, a u Louis Vuittonu surađivao je s japanskim dizajnerom Nigom. Pamtimo i veliku suradnju s lancem Ikea iz 2018.

image
Od početka studenoga u robnoj kući IKEA Zagreb bit će dostupna jedna od najiščekivanijih kolekcija, MARKERAD, koju potpisuje Virgil Abloh
Benjamin Parks

Umjetnički direktor modne kuće Louis Vuitton zadužen za muške kolekcije te osnivač i direktor popularnog modnog brenda Off-White, sada je najavio novi projekt, u sklopu kojeg će modnu pistu zamijeniti s garažom.

“Project Geländewagen”, kako ga je naslovio, suradnja je s Mercedes Benzom u sklopu koje će Abloh napraviti jedinstveni i unikatni automobil, baziran na njihovom SUV modelu G-klase.

Predstavljanje novog projekta odvit će se 8. rujna preko Mercedesovih online kanala, a unikatni automobil će biti na aukciji od koje će prihod ići zasad nepoznatoj organizaciji koja podržava umjetnike, a kupac će dobiti i ekskluzivnu priliku razgovarati o automobilu i ideji iza njega s dizajnerom.

image
Virgil Abloh attending the Virgil Abloh x Baccarat party during Paris Fashion Week in Paris, France on February 27, 2020.,Image: 501541244, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Reynaud Julien/APS-Medias/ABACA/Abaca Press/Profimedia
Reynaud Julien/aps-medias/abaca/Abaca Press/Profimedia

"Mercedes-Benz je brend prepoznat po smislu za luksuz i vanrednom performansu. To je savršena šasija na kojoj se mogu primijeniti ideje modernih umjetnika, koje prezentiraju što budućnost u kontekstu konceptualnog dizajna automobila sve može biti," rekao je Abloh o nadolazećoj suradnji.

Da se vesele onome što dolazi potvrdili su i iz Mercedesa, dodajući da se možemo nadati nečem doista neočekivanom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:50