Na vrhuncu

OTKRIVAMO Stvarni život najboljih FIFA igrača Hrvatske u ekskluzivnom videu

Esport doživljava snažnu ekspanziju u svijetu
 Jutarnji List | Web Redakcija

Među više od tisuću igrača Hrvatske njih četvorica ušla su u vrh: Šibenčanin Armin “NK_OS_superfly” Hasanbegović, Marko “D10S_Sas” Matančić iz Kloštra Podravskog te Zagrepčani Teo “I730ITeoI” Radman i Matej “NoFIFApoints-_-” Brozović izborili su finale druge sezone Hrvatski Telekom e-Lige, esport natjecanja u videoigri FIFA 21! Pratite tko će pobijediti u subotu 5. lipnja u 12 sati u ekskluzivnom streamu na Facebooku Jutarnjeg, a u videu pogledajte što pripremaju!

Esport doživljava snažnu ekspanziju u svijetu: više od milijardu dolara prihoda u 2020. godini, više od pola milijarde fanova i brojni eminentni europski klubovi koji sa svojim emomčadima igraju na velikim natjecanjima. Turniri su, dok su okolnosti to dopuštale, punili velike sportske dvorane i odigravali se pred nekoliko desetaka tisuća gledatelja, a danas imaju postojanu publiku od nekoliko stotina tisuća online pratitelja.

Hrvatski Telekom e-Liga dokaz je da raste interes za esport i u Hrvatskoj. Na prvu Hrvatski Telekom e-Ligu prijavilo se gotovo 900 igrača, a rekordi su padali i u gledanosti: više od 400 tisuća pogledalo je finale i humanitarnu utakmicu putem YouTubea i Facebook kanala. No, prvi rekordi već su srušeni tijekom travnja i svibnja ove godine.

U novoj sezoni sudjeluje devet klubova: Dinamo, Osijek, Rijeka, Gorica, Istra, Lokomotiva, Šibenik, Varaždin i Slaven Belupo. Probijena je i magična granica od tisuću prijavljenih igrača, već je postignuto više od četiri i pol tisuće golova, nikad toliko ljudi nije pratilo neki FIFA spektakl u Hrvatskoj... A vrhunac tek slijedi!

Projekt Hrvatski Telekom e-Liga nastao je u suradnji s tvrtkom Good Game Global, dok su partneri projekta, uz klubove, Paysafecard, PlayStation, Samsung Odyssey te SofaScore.

U sklopu projekta organizirano je i mnoštvo nagradnih natječaja u kojima se mogu osvojiti brojne vrijedne nagrade, uključujući i gamerski monitor Samsung Odyssey, PlayStation 5 te Paysafecard vaučere u vrijednosti od 350 kuna.

Sve informacije o projektu Hrvatski Telekom e-Liga te posebne gaming ponude dostupne su na www.eliga.hr, a sve aktualnosti i zanimljivosti, uključujući i veliko finale, mogu se pratiti na Facebook stranici i Instagram profilu Hrvatski Telekom e-Lige.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:08