RESTRUKTURIRANJE POSLOVANJA

Otpuštanja u HP-u. Bez posla ostaje oko 30.000 zaposlenika?

Smatra se da je ovo nužan potez koji tvrtka mora napraviti jer jedino tako može osigurati kapital za investicije koje su nužno potrebne da bi se osigurao opstanak na tržištu

U cilju restrukturiranja poslovanja, Hewlett-Packard bi navodno trebao ukinuti oko 30.000 radnih mjesta.

Prema izvješću Business Insidera , HP trenutno zapošljava oko 320.000 ljudi, a ova brojka se odnosi na oko 10 do 15 ukupno zaposlenika.

Kao glavni razlog smanjenja broja zaposlenih navodi se pad prihoda posebno u sektoru prodaje računala. Recesija u svijetu kao i pojava tableta utjecali su na sve manju potražnju za računalima, a ovom sektoru posljenjih godina posebno je snažan Apple s iPadom koji je neko vrijeme čak i preuzeo primat u prodaji od HP-a.

Smatra se da je ovo nužan potez koji tvrtka mora napraviti jer jedino tako može osigurati kapital za investicije koje su nužno potrebne da bi se osigurao opstanak na tržištu.

Očekuje se da bi restrukturiranje trebala najaviti već drugi tjedan HP-ova šefica Meg Whitman.

Rezovi, odnosno otpuštanja zaposlenika će se provoditi kroz dulje vremensko razdoblje koje bi moglo potrajati i godinu dana, a za dio zaposlenika, njih oko 5000, će biti ponuđena prijevremena mirovina.

Iz HP-a za sada još uvijek ne žele komentirati ovu vijest.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 19:04