SIGURNOSNI PROPUST

PANIKA MEĐU LJUBITELJIMA PORNIĆA Hakirano 800.000 profila na popularnoj stranici Brazzers

Ilustracija
 Screenshot / YouTube

Gotovo 800 000 registriranih korisnika mreže porno stranica Brazzers postali su žrtve hakera koji su otkrili korisnička imena, passworde i e-mail adrese ljubitelja kvalitetno produciranih pornića, piše BBC.

Ove informacije navodno su dobivene hakiranjem foruma vezanih uz stranicu, a na kojima korisnici raspravljaju o svojim omiljenim scenama, glumcima i glumicama. Pretpostavlja se da su do podataka došli iskorištavanjem nedostataka u vBulletin softwareu na temelju kojeg funkcionira forum.

Sa stranice Motherboard kažu da su im podaci dostavljeni od strane site-a Vigilante.pw. koji prati hakiranje stranica i otkrivanje podataka diljem svijeta. Podaci su navodno hakirani još 2013. godine, ali se to otkrilo tek danas.

Najgora stvar po korisnike ne treba nužno biti otkriće njihovih podataka koliko postova na forumu gdje su otkrivali svoje seksualne maštarije, smatra stručnjak za sigurnost Troy Hunt.

Iz Brazzersa su potvrdili da je došlo do hakiranja te naveli da nastoje otkloniti nedostatke u svojem software-u. Razotkrivenim korisnicima to sigurno neće puno olakšati san.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. siječanj 2022 23:56