WINDAYS11 U ROVINJU

Počela WinDays11 Business konferencija- Rast i razvoj u regiji i globalno glavne teme

Noseće teme konferencije su širenje poslovanja u regiji i globalno, konkurentnost, financiranja rasta i razvoja poslovanja te izazovi intelektualnog vlasništva.

ROVINJ, 7. travnja 2011. – U Rovinju je svečanom ceremonijom zaključen prvi dan dvodnevne Microsoft WinDays11Business konferencije, koja je ove godine posvećena temama rasta i razvoja poslovanja, njegova regionalnog i globalnog širenja te uloge modernih tehnologija u ostvarivanju konkurentskih prednosti. U organizaciji Microsofta Hrvatska i Europapress holdinga, pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, te uz programsku podršku veleučilišta VERN', WinDays11 Business na okruglim stolovima, panelima i radionicama okuplja vodeće regionalne donosioce odluka, govornike, stručnjake i analitičare iz privatnog i javnog sektora. Prvi dan konferencije obilježile su rasprave na temu gospodarskog oporavka i ključnih odrednica u nadolazećoj godini te izazova intelektualnog vlasništva i upravljanja znanjem.

Konferencija je nastavak WinDays11 Technology konferencije, koja je oko predavanja i radionica na noseću temu računalstva u oblacima od početka tjedna na više od 130 predavanja okupila više od 1600 informatičkih i poslovnih stručnjaka. Microsoft Hrvatska je na konferenciji usmjeren pokazati kako su tehnologija i razvoj poslovanja neodvojivi. Tehnologija je osnovna platforma za ostvarenje poslovnih ciljeva, no i pokretač procesa povezanih s cjelokupnim izazovima koji su preduvjeti za poticanje rasta i razvoja. Objedinjavanjem poslovnih i tehnoloških događanja u jednom tjednu i na jednom mjestu, uz prisutnost vodećih govornika i konkretnih uspješnih primjera, WinDays konferencija se nastavlja etablirati kao središnje mjesto susreta poslovne i tehnološke zajednice u Hrvatskoj.

Nakon uvodnog videa koji je oduševio sve uzvanike, na binu su izašli Marko Makovac i Ivan Vidaković iz Microsofta Hrvatska te Ivica Mudrinić iz Hrvatskog Telekoma. Nakon toga se uzvanicima putem ekrana obratio predsjednik Ivo Josipović.

„Pred nama je puno izazova u kojima svaki od vas može pridonijeti. Jedan od prvih zadataka je prijeko potrebno povećanje konkurentnosti hrvatskog gospodarstva. Upravo IT industrija ima sve karakteristike nužne da postane zamašnjak razvoja i smatram da je na svima nama da aktivno potičemo, prepoznajemo i pomažemo one koji na stare i do sada neriješene probleme daju nove i inovativne prijedloge", izjavio je u živom video obraćanju sudionicima tijekom ceremonije predsjednik Republike Hrvatske, Ivo Josipović.

Uzvanicima su se potom obratili i Stjepan Orešković, predsjednik Odbora direktora Europapress holdinga i Petar Pavić, direktor Europa Digitala koji se ukratko govorio o portalu Jutarnji.hr koji je u potpunosti prilagođen Microsoftovom pregledniku IE9.

Pregled tema i panela na WinDays11 Business konferenciji pogledajte na službenoj stranici WinDays konferencije.

FightClub: "Šefovi u IT industriji - žene protiv muškaraca"

Panel diskusija s temom " Šefovi u IT industriji - žene protiv muškaraca" održala će se odmah nakon središnje svečanosti u 18 sati u dvorani broj četiri.

IT industrija jedna je od najdinamičnijih grana svjetskog gospodarstva, a transformira se nevjerovatnom brzinom. Promjene na tržištu vidljive su i kroz promjenu strukture kupaca, u kojoj žene zauzimaju sve veći udio i važniju ulogu.

Do koje mjere su tvrtke osvijestile ove trendove, koliko su žene etablirane u upravljačim strukturama IT tvrtki? Imaju li muškarci bolji talent za upravljanje dominantno muškim organizacijama? Trebaju li kompanije donositi politike zapošljavanja koje određuju odnose između zaposlenika po spolovima. Odgovore na ova i mnoga druga pitanja moći ćete saznati na FightClubu s mješovitim sudionicima - od suprotstavljenih strana očekuje se da prenesu zanimljivosti, prednosti i mane zastupanih situacija, ali i da gorljivo brane svoje stavove.

Sudionici su Sanja Đekić iz tvrtke Publicis Digital, Renee Saboti Slovenc, direktorica marketinga Combis, Hrvoje Bujas, suosnivač i CEO Gohome i Petar Pavić, direktor Europa Digitala/EPH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 05:06