MREŽA U PROBLEMIMA

‘Ponesi mlijeko i oklagiju‘: Primijetili ste bizarne poruke na svom Facebooku? Evo što se događa

Kvar na Facebooku korisnici su portalu za prijavljivanje kvarova na internetskim stranicama Downdetector prvi puta prijavili oko 8:00 sati

 SVEN HOPPE/DPA/dpa Picture-Alliance via AFP; Screenshot/Twitter
Neki su korisnici ovaj kvar odlučili iskoristiti kako bi širili šale dok su ga drugi iskoristili kako bi promovirali kriptovalute

Neobičan kvar na društvenoj mreži Facebook u srijedu je doveo do toga da se korisnicima u njihovom News Feedu prikazuju poruke koje drugi korisnici šalju službenim stranicama poznatih osoba, piše The Verge.

Američka pjevačica Ariana Grande od korisnika je dobila poruke poput "velik sam obožavatelj" i "oh, čestitam", a kanadski pjevač Abel "The Weeknd" Tesfaye poruku: "pusti me, kad bih mogao nagovoriti kćer da me nazove".

Američka pjevačica Taylor Swift dobila je "pozdrav iz Rwande", jedan poljubac te četiri zaljubljena emojija. Španjolski vrata David De Gea upitan je kada će doći u Vijetnam igrati nogomet, a francuski DJ David Guetta pozvan je da preuzme novu melodiju za zvonjavu mobitela.

Engleska nogometna legenda David Beckham dobio je pozdrav "bok, idolu" te poziv da dođe u Vijetnam. Kanadski glumac Ryan Reynolds dobio je podsjetnik da "ne zaboravi ponijeti mlijeko, rukavice te Gorgeovu oklagiju kada bude dolazio". Jedan je korisnik američkom komičaru Kevinu Hartu rekao da je najboljih svih vremena.

Neki su korisnici ovaj privremeni kvar odlučili iskoristiti kako bi širili šale dok su ga drugi iskoristili kako bi promovirali kriptovalute i tražili donacije preko platforme za plaćanja PayPal.

Spomenuti kvar na Facebooku korisnici su portalu za prijavljivanje kvarova na internetskim stranicama Downdetector prvi puta prijavili oko 8:00 sati po hrvatskom vremenu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. siječanj 2023 17:12