GALAXY S III

Predstavljen najsnažniji smartphone s Android OS-om: Novi Samsungov udar na Appleov iPhone 4S

ZAGREB - Nakon što je prošli tjedan na spektakularnoj premijeri u Londonu Samsung predstavio smartphone nazvan Galaxy S III, vrlo je brzo - iz karakteristika tog uređaja - postalo jasno kako je cilj bio napraviti gadget koji će korisnicima ponuditi sve što i iPhone 4S, ali uz suvremenije, moćnije i impresivnije karakteristike od Appleova pandana.

Da bi dodatno naglasio kako novi Galaxy ima sve što i iPhone, samo na raskošnijoj razini, Samsung je gotovo potpuno kopirao i Appleov marketinški koncept najavljivanja ovog uređaja, ostvaren kroz “pumpanje” atmosfere velikog iščekivanja i neizvjesnosti kako će izgledati i koje će mu biti specifikacije.

Izuzetna snaga

Tako su se tjednima u javnost puštale neprovjerene informacije o aparatu, mutne, tobože slučajno snimljene fotografije tog uređaja te videoteaseri koji, zapravo, nisu govorili ništa konkretno o uređaju, osim što su na dvosmislen način aludirali kako su svi koji troše novac na kupnju iPhonea - ovce.

Galaxy S III doista nudi izuzetnu snagu i svakako je riječ o trenutačno najmoćnijem smartphoneu s Android OS-om. On ima ekran s dijagonalom od čak 4,8 inča i rezolucijom od 720 x 1280 točaka, a napravljen je tehnologjiom HD Super AMOLED koja jamči izuzetnu oštrinu slike, živost boja i postojanost kontrasta. Osim što je ekran daleko veći od onoga na iPhoneu 4S, bolje je vidljiv i kada je izložen izravnoj sunčevoj svjetlosti.

Uz tu na prvi pogled vidljivu prednost, Galaxy S III ima i četverojezgreni procesor Exynos 4 Quad, što je uvjerljivo najbrži čip ikada ugrađen u smartphone, 8-megapikselni fotoaparat, ali i bateriju kapaciteta 2100 mAh, što uvelike nadmašuje onu u Appleovu rivalu. Uz to, dizajniran je ergonomski, sa zaobljenim rubovima i napravljen od čvrste plastične slitine, što ga unatoč veličini čini vrlo praktičnim i laganim.

Višejezičan

Konačno, Galaxy S III nudi dolazi sa softverom za prepoznavanje govora nazvanim S Voice koji se ponaša i izgleda identično kao Siri na iPhoneu 4S, no ponovno, i tu je načinjena razlika u odnosu na Appleov aparat, pa tako Samsungov smartphone osim engleskog razumije još i njemački, španjolski, francuski i korejski jezik.

U Appleu nisu imali nikakvih službenih reakcija na Samsungov spektakl u Londonu, no neslužbeno se moglo čuti kako kako je tvrtka pokojnog Jobsa, nakon ovoga, odlučila predstaviti budući iPhone 5 prije nego što je planirala, s obzirom na to da će Galaxy S III krenuti u prodaju u više od 150 zemalja svijeta, pa i u Hrvatskoj, najkasnije za mjesec dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 06:11