POČINJE ZA TRI TJEDNA

Predstavljen program konferencije Microsoft WinDays11 u Rovinju

Najveća hrvatska poslovno-tehnološka konferencija Microsoft WinDays11 održava se za tri tjedna u Rovinju po jedanaesti put te objedinjava dvije konferencije – tehnološku i poslovnu. Niz novih proizvoda i primjena tehnologije bit će po prvi puta predstavljeni kroz predavanja na tehnološkoj konferenciji, dok će se poslovna konferencija usmjeriti na širenje poslovanja u regiju, povećanje konkurentnosti, izazove intelektualnog vlasništva te financiranja rasta i razvoja poslovanja

ZAGREB, 14. ožujka 2011. – Na konferenciji za medije kojom je najavljena poslovno-tehnološka konferencija u Hrvatskoj, Microsoft WinDays11, danas je predstavljen sadržaj tehnološke konferencije Microsoft WinDays11 Technology i poslovne konferencije WinDays11 Business. Konferencija se održava od 4. do 8. travnja u Rovinju. Ove će godine, po prvi put od početka održavanja, biti održana pod Visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, dr. Ive Josipovića.

Nastavljajući prošlogodišnji uspjeli koncept, program oba dijela ovogodišnje konferencije je komplementaran. „Tvrtke su suočene s brojnim izazovima, poput povećanja vlastite konkurentnosti ili izlaska na regionalno tržište, ali kao preduvjet tome moraju se fokusirati na svoju osnovnu djelatnost ili proizvod, a održavanje vlastite računalne infrastrukture mnogim tvrtkama predstavlja veliko opterećenje i financijski izdatak u segmentu koji nije njihova primarna djelatnost. Tehnološka promjena usred koje se nalazimo – prijelaz na cloud computing, 'računarstvo u oblaku' – predstavlja pravi odgovor na želju poslovnih subjekata svih veličina za optimizacijom poslovanja i boljim korištenjem raspoloživih informatičkih resursa. Koncept cloud computinga potpuno je sazrio pa se na njega danas uistinu mogu osloniti tvrtke svih veličina", izjavio je na konferenciji za medije Marko Makovac, direktor Microsoft WinDays11 konferencije.

Tijekom posljednjih 10 godina konferencije WinDays, posjetitelji su imali priliku čuti više od 1480 predavanja koja su održali vrhunski stručnjaci iz svijeta tehnologije i poslovanja. Prošle je godine konferenciju posjetilo više od 1500 sudionika, a broj onih koji su se već prijavili za ovogodišnju konferenciju pokazuje da će se ponovno raditi o jednom od ključnih okupljanja poslovnog i tehnološkog sektora u zemlji.

"Microsoft WinDays konferencija središnja je hrvatska poslovno-tehnološka konferencija i kao takva, mjesto susreta vodećih menadžera i donosioca odluka iz svijeta komercijalnog i javnog sektora. U svom jedanaestom izdanju konferencija će predstaviti posljednja tehnološka rješenja kao i nove modele poslovanja potaknute računalstvom u oblacima. Neće nedostajati ni predstavljanja brojnih domaćih korisničkih i partnerskih implementacija i vodećih poslovno-tehnoloških referenci. Osim predstavljanja najnovijih tehnologija na jednom mjestu jedan od glavnih ciljeva WinDaysa je i umrežavanje svih sudionika s ciljem prijenosa znanja, iskustava i informacija. Ono što mene posebno veseli je i to što WinDaysi postaju, osim vodeće tehnološke konferencije, i konferencija u kojoj se pitanja poput gospodarskog razvoja, nacionalne konkurentnosti, kvalitete obrazovanja itd. isprepliću s onima iz područja integracija, osobne i institucionalne učinkovitosti, sigurnosti i privatnosti, cijene vlasništva, performansi itd. Dakle, WinDaysi postaju mjesto koje neraskidivo povezuje svakodnevne izazove na području poslovanja sa neograničenim mogućnostima koje pruža tehnologija. Samo o našoj kreativnost i inovativnosti ovisi na koji način ćemo ostvariti sinergiju", izjavio je direktor Microsofta Hrvatska, Ivan Vidaković, najavljujući ovogodišnju konferenciju.

Tehnološka konferencija – Microsoft WinDays11 Technology

Na tehnološkoj konferenciji Microsoft WinDays11 Technology, koja se održava od 4. do 7. travnja, više od 100 predavača iz Hrvatske i inozemstva održat će ukupno više od više od 134 predavanja u 11 tematskih cjelina. Među njima su i baze podataka, poslovna inteligencija, operacijski sustavi, poslovna produktivnost, poslovna rješenja, sistemska infrastruktura, web tehnologije i mobilne tehnologije, a poseban će naglasak biti stavljen na teme vezane uz cloud computing.

U središtu Microsoftove platforme za cloud nalaze se Windows Azure i SQL Azure, osnove na kojima brojni Microsoftovi partneri u svijetu – među kojima je i gotovo tisuću tvrtki iz Hrvatske – mogu graditi aplikacijska rješenja za svoje korisnike. Sudionici konferencije će se, osim s Azure platformom, moći upoznati i s mnogim drugim proizvodima i tehnologijama koje koriste prednosti cloud koncepta. Niz predavanja bit će posvećen web inačici alata za produktivnost, Office 365, koja postojeće iskustvo rada s uredskim aplikacijama prilagođava dobu clouda i korištenju preko weba, kao i znatno obnovljenim poslovnim rješenjima iz porodice Microsoft Dynamics – NAV i CRM.

Dva ključna proizvoda koje će krajnji korisnici prepoznati i svakodnevno koristiti – Internet Explorer 9 i Windows Phone 7 – također će biti teme predavanja. Svi ovi proizvodi čine kompletnu platformu koja razvojnim inženjerima i tvrtkama omogućava potpunu primjenu clouda, od infrastrukturnog i softverskog rješenja u pozadini, pa do sučelja kroz koje poslovnim aplikacijama pristupaju sami korisnici. To su proizvodi i tehnologije o kojima će biti ponajviše riječi na tehnološkom dijelu konferencije.

"Svi predavači koji dolaze podijeliti svoje znanje i nove ideje sa sudionicima ovogodišnje konferencije vrlo su poznati i cijenjeni u Microsoftovoj zajednici, a konkurencija među prijavljenim predavačima i njihovim temama ponovno je bila iznimno velika – za svaki je termin predavanja u prosjeku bilo prijavljeno 3 rada pa se pred uredničkim timom Microsoft WinDays11 Technology konferencije našao težak zadatak odabira onih uistinu najboljih i najzanimljivijih predavanja. Veliku pomoć pružili su domaći stručnjaci, MVP-jevi, ljudi koje je Microsoft prepoznao kao najutjecajnije ljude, svakog u svome području. Oni su svoju stručnost stavili na raspolaganje uredničkom timu te su pomogli odabrati uistinu najkvalitetniji sadržaj. Mnogo toga na tehnološkoj konferenciji vrtjet će se oko teme cloud computinga gdje Hrvatska već posjeduje stručnjake koji mogu planirati i razvijati poslovna rješenja i aplikacije u skladu sa zahtjevima ove nove računalne paradigme", izjavio je urednik sadržaja tehnološke konferencije Microsoft WinDays11 Technology, Tomislav Tipurić.

Neki od potvrđenih predavača koji će održati svoja predavanja su i Scott Schnoll, Saša Juratović, Marin Mamić i Ludwig Wilhelm iz Microsofta, Marin Bezić (Concero), Damir Dobrić (DAENET), Neno Loje (Team System Pro), Ognjen Bajić (Ekobit), Dean Vitner (Spin), Domagoj Pavlešić (Web Ideja), Tomislav Bronzin (Citus), Andrej Radinger (Mobendo) i drugi.

Novost na ovogodišnjoj tehnološkoj konferenciji Microsoft WinDays11 bit će i besplatne radionice na kojima će sudionici imati prilike upoznati se s pojedinim temama i steći nova, konkretna znanja tijekom dvosatnog rada s vrhunskim stručnjacima. Bit će ih održano ukupno devet: razvoj Azure aplikacija, razvoj Sharepoint web parta, razvoj Office dodataka, Silverlight – aplikacije na desktopu, mobitelu i webu, napredno programiranje za Windows 7, PowerShell, izgradnja privatnog clouda, xRM – platforma za razvoj poslovnih aplikacija, te izgradnja business intelligence rješenja uz SQL Server. Svaki zainteresirani sudionik može se prijaviti za najviše dvije radionice koje ga zanimaju – broj mjesta ograničen je budući da je na raspolaganju ukupno 20 računala i radnih mjesta na svakoj od njih – a prijave će biti otvorene od 18. ožujka na WinDays webu.

Poslovna konferencija – WinDays11 Business

WinDays11 Business konferencija, koju Microsoft drugu godinu zaredom organizira u partnerstvu s Europapress holdingom i s programskom podrškom veleučilišta VERN', u Rovinju će 7. i 8. travnja na jednom mjestu okupiti ključne dionike poslovnog i tehnološkog sektora Hrvatske i regije. Glavne teme ove poslovne konferencije koja se već u svojem prvom izdanju etablirala kao jedan od najvažnijih susreta poslovne zajednice u Hrvatskoj ove su godine vezane uz spoj tehnologije i poslovne konkurentnosti, s naglaskom na konkretna rješenja i uspješne primjere.

" WinDays11 Business konferencija sudionike će nadahnuti novim idejama vezanih uz rast i razvoj, konkurentnost te izlazak na regionalno tržište. Primjenom novih poslovnih modela, tržišnim zaokretima i uvođenjem novih tehnoloških rješenja, sve tvrtke, bez obzira na veličinu, imaju priliku biti konkurentne i izboriti se za dio tržišta. Glavni dio poslovne konferencije ove smo godine odlučili dodatno oplemeniti i praktičnim predavanjima o nizu konkretnih tema, kao što su nove marketinške metode ili promjene u svijetu medija. Vjerujemo da primjena tih metoda i svijest o promjeni načina na koje tržište funkcionira bitno utječu na mogućnost tvrtki da uspiju", izjavio je Zoran Šegić, urednik sadržaja poslovne konferencije WinDays11 Business.

Prvi dan poslovne konferencije bit će otvoren predavanjem pod naslovom Godinu dana poslije: problem gospodarskog oporavka, a koje će razmotriti rezultate tada zaključenog – jesu li obećanja ispunjena i što o njima, godinu dana kasnije, misle vodeći hrvatski ekonomski stručnjaci i gospodarstvenici? Pogled unatrag bit će nadopunjen pogledom unaprijed na predavanju Godina ispred nas: 5 kritičnih točaka. Poslovni lideri, analitičari i stručnjaci pružit će pogled – i otvoriti raspravu - na izazove koji će obilježiti sljedećih 12 mjeseci.

Kako bi raspravu usmjerili u pravcu konkretnih rješenja, organizatori konferencije su prostor odlučili posvetiti i uspješnim primjerima upravljanja u Hrvatskoj i regiji. Konkretno, svoje će viđenje rješenja i izazova na posebnom panelu, Gradovi za poduzetnike, dati gradonačelnici gradova u Hrvatskoj i regiji koji su uspješno uspjeli privući nove investitore, tvrtke i, posebice, tehnološku industriju. Oni će odgovoriti na pitanja vezana uz konkurentnost na „mikro“ razini koja, međutim, utjecaj ima na „makro“ razini - koje su modele privlačenja investicija koristili te zašto bi i nove i etablirane tvrtke imale razloga za useljenje u njihove poduzetničke zone.

Konferencija će biti obilježena i jednom od ključnih rasprava vezanih uz poslovanje i moderne tehnologija - problematici zaštite intelektualnog vlasništva. Na panelu Intelektualno vlasništvo: prilika ili kočnica? ključna će tema biti izazovi zaštite intelektualnog vlasništva pisanog, filmskog i glazbenog materijala, te ostalih vrsta autorskih radova u digitalnom okruženju. Što i kako učiniti kako bi tvrtke zaštitile proizvode i razvoj temeljen na intelektualnom vlasništvu bit će glavno pitanje ovog panela.

Prvi dan poslovne konferencije bit će zaključen okruglim stolom Zemlja (ne)znanja. Iza pomalo provokativnog naslova rasprave krije se želja organizatora da potaknu raspravu predstavnika znanstvenih i obrazovnih institucija, uglednih profesora i znanstvenika o znanju kao ključnom elementu rasta i razvoja. Ovo je pitanje izravno vezano uz izazove nedostatka visokoobrazovanih kadrova, kako u gospodarstvu, tako i u IT industriji općenito.

Drugi dan poslovne konferencije WinDays11 Business ponajviše je usmjeren temama vezanima uz financiranje širenja poslovanja, među ostalim i poduzetnicima-„početnicima“ koji su u potrazi za investicijskim fondovima i podrškom za budući rast i razvoj. Okrugli stol "težak" milijardu kuna okupit će predstavnike investicijskih fondova čiji su resursi usmjereni na ulaganje u projekte s razvojnim potencijalom, dok će predavanje Pogled investitora na regiju pružiti pregled prošlih i budućih gospodarskih kretanja u regiji.

Sadržajno nastavno na ovo predavanje veže se okrugli stol na temu Konkurentnost u regiji – utrka s preprekama, koji će okupiti predstavnike vodećih kompanija te razmotriti konkretne probleme s kojima se oni susreću prilikom širenja na tržišta izvan matičnih. Želja je organizatora potaknuti raspravu, ali i stvoriti konkretna rješenja i poslovne veze koje će utjecati na eliminaciju prepreka poslovanju među zemljama okruženja. U ovom kontekstu, posve je logično da poslovna konferencija završi panelom na temu Konkurentnost Hrvatske – (još jedan novi) početak.

Za više informacija o ovogodišnjoj poslovno-tehnološkoj konferenciji Microsoft WinDays11, popis predavanja, radionica i ostalih konferencijskih sadržaja te registraciju za konferenciju, posjetite www.mswindays.com.

Sponzori konferencije Microsoft WinDays11

Glavni IT sponzor konferencije Microsoft WinDays11 je tvrtka HP, sponzor komunikacijskih tehnologija je tvrtka T-Hrvatski Telekom, sponzor audiovizualnih tehnologija na konferenciji je Atvox, a sponzor sistemske integracije je tvrtka Infinitas Grupa.

Glavni su sponzori konferencije BCC & Netapp i HTC.

Sponzori konferencije su tvrtke Algebra, Badurini, Canon, Combis, Comping, EMC, Euro led, King ICT, Nokia, Podravka, Sharp i Špica sustavi. Startni sponzori konferencije su Hrvatske šume i Perpetuum mobile. Sponzor WinDays majice je M San Grupa, a tvrtke Asbis i Recro su sponzori sportskih događanja.

Medijski su pokrovitelji konferencije Jutarnji list, jutarnji.hr, Forbes, Globus, Mreža, infoTrend, Nova TV i tportal.

Microsoft

Osnovan 1975. godine, Microsoft (Nasdaq "MSFT") danas je vodeća svjetska kompanija u proizvodnji softvera, uslugama i rješenjima koja pomažu pojedincima i tvrtkama da u potpunosti ostvare svoje potencijale. Više informacija o Microsoftu.

Europapress holding

Europapress holding vodeća je izdavačka i medijska kompanija u Republici Hrvatskoj i jedna od najvećih u Jugoistočnoj Europi, koja je prije punih dvadeset godina proizašla iz političkog magazina Globus. Od tada do danas narasla je u kompaniju koja obuhvaća izdavaštvo dnevnih novina i magazina, video i internetsku produkciju te produkciju i internu distribuciju novinskih i fotografskih sadržaja. Za više informacija o Europapress holdingu posjetite web stranice www.eph.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:21