TESLA STIŽE U ZAGREB

Predstavništvo hi-tech diva traži zaposlenike: ‘Pripremamo se za uzbudljiv dolazak u Hrvatsku‘

Elon Musk
 Odd Andersen/AFP
Prošle godine u rujnu je osnivač Tesle Elon Musk potvrdio da će Teslina predstavništva doći u Hrvatsku, Srbiju, Slovačku...

Elon Musk traži dva zaposlenika za ured u Zagrebu. Američki proizvođač električnih automobila Tesla objavio je na svojim internetskim stranicama da traži dva zaposlenika na puno radno vrijeme za svoj novi ured u Hrvatskoj. Riječ je o Sales & Delivery Manageru i Tesla Advisoru.

Musk je prije godinu dana najavio na Twitteru da otvara urede u Slovačkoj, Hrvatskoj, Srbiji i većini drugih država istočne Europe tijekom prve polovice 2020. godine, kad se još nije moglo naslutiti da dolazi pandemija.

Hrvatsku i Srbiju pri tome je posebno naglasio te dodao: "Napokon, možemo učiniti Nikolu Teslu ponosnim na to da imamo njegove automobile u njegovim državama podrijetla".

Detalji o tome kad bi se Teslina trgovina mogla otvoriti u Hrvatskoj još nisu poznati. No, međunarodne kompanije u pravilu otvaraju urede nakon najmanje tri do šest mjeseci od objave oglasa za zaposlenike. Tim više što su prva dva zaposlenika koje Tesla traži zapravo tek začetak tima. Drugim riječima, otvaranje Tesline trgovine u Hrvatskoj može se očekivati u 2021. godini.

Ulazak Tesle u Hrvatsku mogao bi se značajno odraziti na prodaju njegovih električnih automobila na domaćem tržištu. Kupci su dosad nerado birali Teslu upravo stoga što nisu imali lokalnu podršku što je s električnim automobilima posebno osjetljivo zbog servisa i punionica. Najbliži prodajni ured Tesle dosad je bio u Ljubljani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. listopad 2021 06:11