SAČUVAJTE IH

Provjerite svoje mobitele: Apple će trajno izbrisati neke fotografije iz vašeg uređaja, evo kako ih spasiti

iPhone/Ilustracija

 Alan Oliver/Alamy/Alamy/Profimedia
Ako koristite iPhone, savjetuje se da odete na My Photo Stream i spremite sadržaj na svoj uređaj

Apple će sljedećeg mjeseca trajno izbrisati cijeli album s fotografijama s vašeg iPhonea, ali na svu sreću postoji jednostavan način da sačuvate sadržaj od zauvijek izgubljenog. Tehnološki div je najavio da povlači My Photo Stream, album koji automatski pohranjuje vaše snimke u zadnjih 30 dana.

U početnoj fazi gašenja te funkcije, My Photo Stream prestao je učitavati snimke 26. lipnja, a sve njemu bit će izgubljeno kada se album izbriše 26. srpnja, piše Daily Mail.

Ako ste korisnik iPhonea, savjetuje se da odete na My Photo Stream – koji je dostupan putem aplikacije Photos – i spremite sadržaj na svoj uređaj. My Photo Stream nudi besplatnu pohranu više od desetljeća i alternativu iCloud Photos, koja je upravo postala skuplja u Ujedinjenom Kraljevstvu i drugim zemljama.

- Planirano je da se My Photo Stream ugasi 26. srpnja 2023. godine - objašnjava Apple na svojoj internetskoj stranici za podršku.

- Kao dio ove promjene, prijenos novih fotografija na My Photo Stream s vaših uređaja prestat će mjesec dana prije, odnosno, 26. lipnja 2023. godine. Ako fotografija koju želite još nije u vašoj biblioteci na određenom iPhoneu, iPadu ili Macu, svakako je spremite u svoju biblioteku na tom uređaju - stoji u njihovoj obavijesti.

Korisnici su na Twitteru podijelili svoju zabrinutost zbog odlaska desetljeće stare značajke, a jedan ju je nazvao " uistinu tužnom".

- Koristio sam ga za dobivanje fotografija između svog iPhonea 6 na iOS-u 12, iPhonea 4 na iOS-u 6 i macOS-a - tweetao je.

- Mislim da je moj Apple photo stream upravo nestao. Izgubio sam puno fotografija - tweetao je još jedan korisnik.

Spomenuti je servis predstavio Steve Jobs 2011., My Photo Stream je besplatna usluga koja automatski učitava do 1000 fotografija u posljednjih 30 dana. Više od desetljeća korisnicima omogućuje pristup fotografijama na nekoliko Appleovih uređaja, pa ako su snimili fotografiju na jednom uređaju, poput iPhonea, mogli su je pronaći i preuzeti na drugom, poput iPada ili Maca.

Ako plaćate iCloud+ i uvijek imate dovoljno prostora za pohranu svojih fotografija, Appleova nova odluka ne bi trebala biti razlog za brigu. Međutim, ako koristite besplatnu verziju iClouda i uvijek vam ponestaje prostora za nove fotografije, veća je vjerojatnost da ćete biti oštećeni.

My Photo Stream je oduvijek bio besplatan, tako da je korisnicima dao mjesto za sigurno pohranjivanje svojih najnovijih snimaka bez ikakvih troškova (iako bi fotografije nestale iz My Photo Streama nakon što bi bile snimljene prije više od 30 dana). My Photo Stream nudi iCloudi, koji omogućava mnogo više prostora za pohranu i čuva fotografije, koliko fotografije god stare bile.

iCloud nudi besplatan prostor za pohranu čak 5 gigabajta, što je dovoljno za pohranjivanje oko 3500 fotografija, ali ako želite više mjesta za pohranu, morat ćete platiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 09:21