"POMICANJE GRANICA"

Samsung predstavio svoju viziju za 2012. godinu u Europi

Samsung pomiče granice prema pametnijim uređajima, sadržaju i uslugama

Prag / Zagreb – 14. veljače 2012. – Samsung Electronics Co., Ltd, globalni lider i nagrađivani inovator na području potrošačke elektronike, predstavio je raznovrstan asortiman novih proizvoda na Europskom Samsung Forumu 2012. Prihvaćajući novu pokretačku filozofiju „pomicanja granica“, kompanija je predstavila svoju strategiju širenja na europskom tržištu te pružanja povezivanja i sadržaja na raznim uređajima - od televizora do mobilnih telefona, od tableta do prijenosnika te od kamera do bijele tehnike.

„Više nego ikad potrošači žive dinamičnim životima koji zahtijevaju da ih tehnologija obogati i olakša im svakodnevicu, izjavio je Seokpil Kim, predsjednik i glavni izvršni direktor Samsung Electronics Europe. „To ćemo postići putem neprestanih inovacija proizvoda, kontinuiranog investiranja u istraživanje i razvoj te potičući programe društveno odgovornog poslovanja diljem Europe.“U 2011. godini Samsung Electronics postigao je rekordnu prodaju od 143 milijardi američkih dolara.

U Europi je kompanija prva prema tržišnom udjelu u 10 proizvodnih kategorija te po prvi puta najomiljenija robna marka potrošače elektronike na ključnim europskim tržištima.

„Naša strategija za rast u Europi i diljem svijeta je usmjerenost na B2B segment te želimo postati pružatelj kompletnih rješenja,“ rekao je g. Kim. „Namjera nam je stvoriti predanu B2B organizaciju s lokaliziranim rješenjima, usmjeravajući se na područja poput bankarstva, osiguranja, zdravstvene skrbi i obrazovanja putem proizvoda koji su povezani s poslovnim težnjama za mobilnosti, sigurnosti, analitikom i podacima.“

Nadalje, Samsung je po prvi puta predstavio i platformu društveno odgovornog poslovanja u Europi pod nazivom „Nada za mlade“. U Češkoj i Slovačkoj kompanija je pokrenula partnerstvo sa SOS Dječjim selima kako bi osigurala da mladi steknu tehnološke vještine koje će im osigurati bolju budućnost. To uključuje i razvijanje tehnološkog programa e-obrazovanja, donaciju proizvoda, kao i pomoć Samsungovih volontera djeci kojoj je to potrebno.

Samsung pametni televizori: Ultimativna kvaliteta i sadržaj

U 2012. godini Samsung je pomaknuo granice kućne zabave kako bi zadovoljio potrebe i izazove svojih potrošača. Nova obitelj proizvoda nudi više sadržaja, pametnija sučelja, intuitivne kontrole, nevjerojatnu kvalitetu slike te zadivljujući dizajn.

ES8000 LED TV odlikuje se tankim okvirom kojeg je Samsung predstavio 2011. godine, a ove ga je godine nadogradio novim postoljem u obliku luka te povećao veličinu zaslona na 75 inča. ES2000 pokreće dvojezgreni procesor, dopuštajući korisnicima da rade više svari odjednom, poput pretraživanja interneta uz istovremeno korištenje ili preuzimanje raznih aplikacija. Raznolikost sadržaja je također dostupna putem Samsung Apps, najomiljenije platforme na tržištu za TV aplikacije.

Također, Samsung je predstavio prvi 55 inčni Super OLED televizor temeljen na Samsungovom iskustvu proizvodnje više od 90 posto svih svjetskih OLED zaslona. Koristeći vlastitu Super OLED tehnologiju, Super OLED televizor spaja ultimativnu jasnoću, brzinu iI širinu sa živopisnom slikom, poboljšanom jasnoćom boja i kvalitetom pokreta cak i u najbržim scenama. Također televizor posjeduje i ugrađena kameru i mikrofon za kontrolu pokreta, kontrolu glasa i prepoznavanje lica te brz dvojezgreni procesor za rad na više stvari istovremeno.

I ES8000 LED TV i Super OLED TV obuhvaćaju Samsungove tri vodeće filozofije koje potrošačima pružaju budućnost tehnologije pametnih televizora Smart TV.

Pametna interakcija omogućuje vlasnicima pametnih televizora da komuniciraju sa svojim televizorima putem kontrole glasa, pokreta i prepoznavanja lica. Primjerice, potrošači mogu na Super OLED TV koristiti ugrađenu HD kameru i dva mikrofona kako bi upalili televizor. Izricanjem „Hi TV“ uključuje se kontrola glasom, dok se izricanjem, „Web Browser“ korisnici povezuju s internetom te mogu pretraživati i odabrati rezultate ili pojačati glasnoću jednostavnim pokretom ruke.

Pametan sadržaj uključuje razvoj robusnijih i osobnijih sadržaja putem Smart TV aplikacija, kao i AllShare Play,koji omogućuje korisnicima jednostavan pristup osobnom sadržaju na raznim uređajima sa zaslonom –bilo gdje i bilo kada. Dodatne ekskluzivne usluge uključuju Family Story, Fitness i Kids.

Pametnu evoluciju definira Samsungov Evolution Kit. Svake godine, oprema će uključivati sve potrebne nadogradnje hardvera i softvera koristeći vlastitu tehnologiju system-on-chip. Odabrani televizori u 2012. godini kao i novi televizori bit će opremljeni jednostavnim utorom na poleđini televizora.

Tehnologija pametnih Wi-Fi kamera i fotoaparata

Prijelaz s analognog na digitalni prikaz nikada nije bio toliko očit kao danas, kad se prikazi u trenutku kad se snime postavljaju na Internet ili dijele s prijateljima i obitelji. Da bi taj proces učinili još pristupačnijim, jednostavnijim i bržim, Samsung je predstavio čitavu liniju pametnih fotoaparata i kamera s novom pametnom Wi-Fi tehnologijom.

Predvodnik nove linije pametnih fotoaparata s Wi-Fi pristupom je WB850F, s 21x optičkim zoomom i ultrakompaktnim dizajnom koji pruža korisnicima slobodu slikanja zadivljujuće jasnoće u pokretu. S Wi-Fi Direct entuzijasti mogu povezati svoje fotoaparate s mobitelima ili tabletima kako bi stavili fotografije na Facebook, YouTube ili Picasu. Fotografije čak mogu biti i direktno poslane e-mailom s fotoaparata za jednostavno dijeljenje. Dodatno, korisnici mogu koristiti Auto Backup funkciju da bi prenijeli slike na računalo bez potrebe nošenja kablova.

Nova generacija bijele tehnike nudi rješenja za energetsku učinkovitost i prostor

U 2012. godini Samsung će proširiti upotrebu inovativnih značajki u segmentu bijele tehnike u Europi. Kompanija investira u razvoj i predstavljanje novih proizvoda koji pomiču granice sadašnjosti i budućnosti kroz tri stupnja: ekologija, prostor i pametna budućnost.

Samsung je predan razvoju ekološki prihvatljivih tehnologija i proizvoda za kućanstvo. Najbolji primjer je Samsungova EcoBubbleTM tehnologija koja omogućuje veliku uštedu energije pranjem u hladnoj vodi na Super Eco programu bez gubljenja djelotvornosti pranja koje se inače postiže na temperaturi višoj od 40°C kod pranja pamuka.

Ova godina također obilježava Samsungove investicije u razvoj komponenata, posebno onih za širenje svojih digitalnih inverter motora kod linije proizvoda EcoBubbleTM te digitalnih inverter kompresora za linije hladnjaka. Posljednji motori i kompresori odlikuju se optimalnom potrošnjom energije i izdržljivošću. Također, Samsung na te komponente nudi potrošačima desetogodišnje jamstvo .

Imajući u vidu europske potrošače, Samsung je također primijenio razne prostorne tehnologije na najnovijim linijama proizvoda. Na primjer, G serija hladnjaka trenutno nudi najveći kapacitet dostupan na tržištu u istoj standardnoj veličini. Uz hlađenje i spremanje hrane, većina Europljana nailazi na problem s restrikcijama i ograničenjima kada su u pitanju zamrzivači. Kako bi omogućili smanjivanje razlika u prostoru, Samsung je razvio G-seriju Wide Combi s donjim zamrzivačom, koji ne samo da se dobro uklapa u liniju kuhinjskih proizvoda, već pruža širok i velik kapacitet od 440 litara. To je ostvareno primjenom Eco SlimTM - tehnologije koja povećava unutarnji spremišni prostor bez utjecaja na veličinu hladnjaka.

Nadalje, Samsungova nova prijenosna mikrovalna pećnica omogućuje optimalan prostor za kuhanje s povećanim kapacitetom. Prijenosna mikrovalna pećnica odlikuje se kapacitetom od 45 litara. Prijenosna indukcijska polica nazvana O’table, omogućuje korisnicima mobilnost i fleksibilnost kuhanja. Povećan kapacitet također je dostupan i u novim Samsungovim perilicama rublja od 12 kilograma u standardnoj veličini sto je najviše na tržištu te 8 kilograma kod perilica manje dubine s dokazano najvišom energetskom efikasnošću.

Druga generacija prijenosnika: 12.9mm x 1.16kg

Na Forumu je također bila predstavljena i druga generacija Samsungovih prijenosnika serije 9. Nakon više od 33,000 sati razvoja i dizajniranja, nova serija 9 je 21% tanja i 28% manja od svojeg prethodnika, ukazujući na Samsungovu inženjersku umješnost izradom najtanjeg premium prijenosnika na tržištu. Zahvaljujući Intel® Core⁚ i7 Procesoru i Samsung SSD, ovaj prijenosnik se može pokrenuti za samo 9,8 sekunda i probuditi u samo 1,4 sekunde. Aluminijsko kućište iz jednog komada čini vanjski izgled s inovativnom pjeskarenom površinom koja sprječava obrise otisaka prstiju. Njegov Super Bright Plus zaslon omogućuje superiornu kvalitetu slike s osvjetljenjem od 400nit.

Moćna uredska tehnologija

Uz prijenosnike, Samsung je najavio crno-bijeli laserski multifunkcionalni pisač, SCX-3405FW. Napredna tehnologija na pisaču ecobutton smanjit će ukupne troškove ispisivanja za više od 20 posto. Uz uređaj također su dostupne mobilne aplikacije za ispis koje se mogu preuzeti i koje omogućuju korisnicima da ispisuju ili naručuju potrepštine s jednog pametnog uređaja poput računala, mobilnog telefona ili tableta. SCX-3405FW ima brzinu od 20 stranica u minuti uz mogućnost slanja faksa, skeniranja i kopiranja.

Samsung je također najavio svoj 27 inčni monitor serije 9 (S27B970) koji pruža najbolje iskustvo gledanja sa živopisnom kvalitetom slike. S27B970 ima Samsungovu ekskluzivnu profesionalnu Plane Line Switching (PLS) tehnologiju zaslona za preciznu reprodukciju boja s više od milijardu boja koje mogu biti vidljive pod širokim horizontalnim i vertikalnim kutovima. Sa prilagodbama i pažnjom na detalje, novi monitor serije 9 koristi Samsungovu ekskluzivnu Natural Color Expert tehnologiju za maksimalnu djelotvornost zaslona.

GALAXY Tab 2 (7.0) powered by AndroidTM 4.0

Ove godine obitelji Galaxy pridružuje se GALAXY Tab 2 (7.0), prva serija pokretana Android 4.0 operativnim sustavom, koji se također naziva i IceCream Sandwich. Dostupan u 3G i Wi-Fi verzijama, GALAXY Tab 2 (7.0) bit će prvo dostupan u Velikoj Britaniji, a potom od ožujka 2012. godine diljem svijeta.

Samsungov prvi Android tablet s 4.0 OS ujedinjuje nove i poboljšane Android značajke. To uključuje i poboljšan Android Market s pristupom i do 400,000 aplikacija, kao i poboljšan pretraživač interneta, bržu reakciju i intuitivnije korisničko sučelje sa poboljšanim aplikacijama za swipe. Nadalje, novi operativni sustav je unaprijeđen s HSPA+ 21Mps ili WiFi povezivosti.

Više nego ikad, korisnici mogu uživati u većem pristupu multimediji, reprodukciji i dijeljenju iskustava putem Samsung Hub usluga. Samsungov novi Video Hub nudi više od 1000 video naslova za kupnju ili posudbu, pomaže korisnicima u odabiru pomoću brzih pregleda, isječaka i preporuka te također posjeduju značajku za progresivno preuzimanje koje omogućuje gledanje filma uz istovremeno preuzimanje. I na kraju, Samsung Music Hub omogućuje pristup do više od 17 milijuna pjesama, dok Readers Hub daje korisnicima pristup do više od 2,3 milijuna e-knjiga, 2300 časopisa i više od 2000 novina na 51 jeziku, dok Game Hub trenutno spaja korisnike do najnovijih naslova igara. GALAXY Tab 2 (7.0) također pokreće 1GHz dvojezgreni procesor koji ga čini pravim uređajem za multimedijalna preuzimanja i dijeljenja. GALAXY Tab 2 (7.0) može također pristupiti sadržaju u oblaku putem AllShare Play, koji dopušta da sadržaj bude prenesen između tableta i drugih uređaja, kao i bilješke i uređivanje u stvarnom vremenu.

Uz sadržaj, GALAXY Tab 2 (7.0) čini spajanje i dijeljenje društveno lakšim nego ikad prije. Putem glasovnog poziva korisnici mogu koristiti GALAXY Tab 2 (7.0) zamjenski mobitel ili spontano uspostaviti pozive putem Google+ hangouts na kojima sudjeluje više osoba. GALAXY Tab 2 (7.0) također sadrži WiFi Direct i već ugrađene društvene mreže idodatke poput ChatOn, Samsungove vlastite platforme za komunikacijske usluge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 03:15