IZNENAĐENJE U POLJU

Seljak pronašao žutu kornjaču, stručnjaci u čudu: Ovo vidimo prvi put, ali znamo o čemu se radi

Žuta kornjača
 Facebook/Ministarstvo šume Odisha
Riječ je o odrasloj kornjači, za koju se vjeruje da je stara između godinu i pol i dvije godine. Puštena je natrag u divljinu

Basudev Mahapatra, seljak u istočnom dijelu Indije pronašao je u svom polju neobičnu, žutu kornjaču za koju stručnjaci kažu da ovakvu vrstu nikada do sada nisu vidjeli, piše CNN.

Žutu kornjaču, koja je pronađena u selu Sujanpur u državi Odisha, pronašao je u nedjelju i odmah ju predao nadležnom ministarstvu šume.

Siddhartha Pati, izvršni direktor Udruženja za očuvanje bioraznolikosti, rekao je za CNN da nikada prije nije vidio ovakvu kornjaču.

Indijska kornjača (Lissemys punctata) ima ljuske ispod školjke koje skrivaju njezine udove kada su uvučeni unutra, a nalazi se u rijekama, jezerima i močvarama južne Azije.

Pati objašnjava da je ovo albino kornjača.

- To je prirođena nesposobnost organizma koju karakterizira potpuna ili djelomična odsutnost pigmenta melanina, objavio je. Kornjača je u međuvremenu puštena u divljinu.

Riječ je o odrasloj kornjači, za koju se vjeruje da je stara između godinu i pol i dvije godine.

- Redovito pronalazimo kornjače i rakove, spašavamo ih i puštamo natrag u vodu. Ovo je prvi put u Odishi i drugi put u Indiji da je pronađena albino kornjača, rekao je Pati.

Prije četiri godine na obali Australije pronađena je albino zelena kornjača, koja se tek izlegla iz jajeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 08:27