PTICE UMIRU PJEVAJUĆI

SMRT TWITTERA KAKVOG POZNAJEMO Društvena mreža planira povećati broj dopuštenih znakova u objavama sa 140 na čak 10.000

 mozcann/iStock

Twitter trenutno radi na novoj opciji koja bi korisnicima dopustila da tweetaju objave preko tradicionalnih 140 znakova i to do čak 10 tisuća znakova, prenosi Re/code .

Prema nekoliko izvora koji su upućeni u planove u Twitteru, tvrtka planira ovu opciju pokrenuti krajem ožujka. Twitter je nedavno povećao ograničenje u direktnim porukama sa 140 na 10 tisuća znakova, tako da razmatranje ove nove opcije možda i nije potpuno iznenađenje, ali svakako predstavlja nipodaštavanje samog smisla ove društvene mreže.

Za sada ne postoji rok unutar kojeg se očekuje pokretanje ove nove opcije koju neki zaposlenici Twittera još nazivaju 'Preko 140' ('Beyond 140'). Twitter trenutno testira verziju svog proizvoda u kojem se tweetovi prikazuju na isti način kao i dosad, međutim, u novoj varijanti uključuju i opciju otključavanja dodatnog sadržaja koji se ne može vidjeti. Twitter želi zadržati sadašnji izgled, no trenutni dizajn ovog naočigled novog usmjerenja tvrtke još nije konačan.

Upravo su odluke oko dizajna ključne za Twitter. Uvećavanje tweetova dodajući više sadržaja ili povećavanjem fotografija u prošlosti je smanjivalo participaciju korisnika, otkriva jedan izvor. Pretpostavlja se da zbog toga Twitter ne želi mijenjati izgled i 'korisničko iskustvo' već želi pronaći način da se nove opcije integriraju u postojeći dizajn.

Nije moguće reći hoće li ovaj novi potez značiti i porast broja korisnika. Direktor tvrtke Jack Dorsey od svog povratka u Twitter stalno traži načine kako bi ponovno potaknuo porast broja korisnika, no zasad niti jedan od njegovih poteza, uključujući i lansiranje opcije 'Moments', nije značajno pomogao u tom pogledu.

No, možda više od samog znakovnog limita, ovaj potez pokazuje da je Twitter spreman prilagoditi se i promijeniti kako bi opstao. Ograničenje na 140 znakova prisutno je od samog nastanka Twittera i dio je njegove osobnosti. Nedavno je objavljeno i da se u Twitteru razmišlja uvođenje opcije pregleda objava u obrnuto-kronološkom redoslijedu, odnosno prema relevantnosti, čime bi se napustio još jedan od elemenata koji čini Twitter Twitterom.

Proširenje mogućnosti tweetanja sa sobom nosi i sigurnosne probleme kao što su veći potencijal za spam, međutim Twitter je te probleme anticipirao te će prije bilo kakvog značajnijeg iskoraka konzultirati svoje analitičare i partnere koji za njih rade mjerenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:45