WINDAYS11

Spoj tehnologije i poslovanja donosi prednosti tvrtkama

U sklopu konferencije Microsoft WinDays11, od 4. do 8. travnja, u Rovinju će biti održana i dvodnevna poslovna konferencija – WinDays11 Business. Koliko nove tehnologije mogu pomoći tvrtkama da unaprijede svoje poslovanje?

WinDays konferencija ima povijest dugu 11 godina i predstavlja – može se slobodno reći – središnje okupljanje informatičkog sektora u Hrvatskoj. Drugu godinu zaredom poslovna konferencija integralni je dio WinDays događanja te se odvija u trenutku izazova rasta i razvoja poslovanja. Marko Makovac, direktor WinDays11 konferencije i direktor poslovanja i marketinga u Microsoftu Hrvatska, tvrdi kako će tehnologije, koje će obilježiti ovogodišnju konferenciju, biti podjednako zanimljive informatičarima i poslovnim ljudima.

„Mnogo će se pričati o takozvanom cloud computingu, konceptu koji omogućava tvrtkama optimalno korištenje potrebnih informatičkih resursa uz stvaranje novih poslovnih modela i prilika koje do sada nisu bile moguće. Većina je IT resursa u tvrtkama danas, naime, dobrim dijelom neiskorištena i zahtjeva veliko inicijalno ulaganje. Bolje iskorištavanje IT-a u cloud modelu dovodi do konkretnih prednosti koje tvrtkama omogućavaju da se dodatno fokusiraju na svoje temeljno poslovanje, umjesto na informatiku. To im ostavlja prostor za iskorak na nova tržišta te podizanje konkurentnosti unutar i izvan Hrvatske. U konačnici, tvrtke će primjenom cloud computinga lakše i brže moći primjenjivati informatička poslovna rješenja u skladu sa svojim planovima rasta i razvoja,“ kaže Makovac.

Poslovna konferencija okupit će 7. i 8. travnja u Rovinju vodeće ljude hrvatskog i regionalnog poslovnog svijeta, stručnjake za gospodarstvo, ekonomsku strategiju i predstavnike brojnih tvrtki koji se susreću s izazovom širenja na regionalno ili globalno tržište te izazovima nalaženja sredstava i financiranju rasta tvrtke. „Na jednom od okruglih stolova okupit ćemo investicijske fondove koji u ovom trenutku raspolažu sa značajnim investicijskim kapacitetom, ali traže kvalitetne projekte koje bi mogli financirati,“ kaže Makovac. „Hrvatska informatička industrija bila je pogođena krizom i recesijom manje od nekih drugih sektora i oporavlja se brže. Uspješni primjeri hrvatskih tvrtki i start-upa koje su ostvarile značajan uspjeh na globalnom tržištu potvrđuju ovu tvrdnju."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:15