IGRA 'BAD PIGGIES'

Stigao novi hit tvoraca kultne igre Angry Birds

Da proslavi dolazak iPhonea 5 na tržište, finska programerska kuća Rovio Entertainment, koja se proslavila planetarno popularnom igrom Angry Birds , objavila je novi softverski hit-naslov, nazvan Bad Piggies. iPhone je uređaj čija je slava počela i rasla zajedno s Angry Birdsima, učinivši Apple i Rovio nenadmašnim gigantima digitalne zabave, pa nije nimalo iznenađujuće kako su te dvije partnerske kompanije sinkronizirano na tržište izbacile svoje nove udarne proizvode.

Kamo smjestiti prase?

Bad Piggies uvelike podsjeća na Angry Birds, s tim da su ovaj put u glavnoj ulozi praščići čije su nastambe u prethodnim igrama Rovija uništavale namrštene ptičurine. Ono što je ostalo isto jest temeljni koncept igre, jednako zabavan koliko i adiktivan - prkošenje zakonima fizike. “Opaki praščići” u ovoj igri, naime, moraju izgraditi vozilo s kojim će na zadanom putu izbjeći sve postavljene prepreke…

U svakom nivou na raspolaganju im je različita količina alata i dodataka za vozilo, no i put je svaki put drugačiji, s drugačijim preprekama.

Na vozilo je tako moguće spojiti ventilatore, dodatne kotače, magnete, opruge, čak i smotuljke s dinamitom, a pravilnim tempiranjem njihova aktiviranja moguće je na više načina završiti pojedinačni nivo igre. Potrebno je, uz to, paziti i gdje će unutar vozila prase biti smješteno jer je za uspjeh bitno i to kako je raspoređena težina u vozilu.

Ipak, za svladavanje pojedinog nivoa potrebno je nešto više kreativnosti i upoznavanja sa zakonima fizike nego što je bio slučaj sa svim dosadašnjim izdanjima Angry Birdsa.

Prvo mjesto ljestvice

Bad Piggies je, ponajprije zahvaljujući povjerenju koji korisnici smartphonea imaju u Rovio i kvalitetu njihovih igara, već u prva tri sata otkad je bio dostupan skočio na prvo mjesto Appleove top-ljestvice najprodavanijih aplikacija na App Storeu, u svim državama gdje je App Store dostupan. Očekuje se da će nadmašiti i uspjeh Angry Birds Spacea, najbrže raširene igre Rovia među korisnicima, koja se u prvih deset dana downloadala deset milijuna puta, odnosno u prvih mjesec dana čak 50 milijuna puta.

Slavni praščići

Osim za iPhone (sve trenutačno aktualne verzije), iPad i iPod, Rovio je paralelno Bad Piggies učinio dostupnim i korisnicima uređaja s Android OS-om te vlasnicima PC i Mac računala, dok će za nekoliko dana igra postati dostupna i korisnicima mobilnih uređaja s operacijskim sustavom Windows Phone, kao i na računalima s Windowsima 8. Jasno je kako će ova igra dodatno proslaviti zelene praščiće te uz ljutite ptice i njihov status podići na razinu najpopularnijih likova iz igara svih vremena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 18:30