U HRVATSKOJ OD 15. LIPNJA

STIŽE NOVI PAMETNI TELEFON HONOR 10 Osim dvostruke kamere koja detektira više od stotinu točaka lica, ima i prvi ultrasonični senzor otiska prsta

 

Huaweijeva tvrtka kći Honor u Londonu je predstavila Honor 10, svoj flagship model pametnog telefona za prvi dio 2018. godine, koji će po cijeni od 3599 kuna donijeti neke značajke inače dostupne samo u onoj najskupljoj kategoriji uređaja.

Već na prvi pogled vidljivo je kako je Honor 10, koji je već ranije predstavljen u Kini, baziran na Huaweiju P20, i izvana i iznutra. Honor posebno ističe takozvanu 3D staklenu poleđinu nazvanu Aurora, koja je izrađena od 15 slojeva. Te se boje prelijevaju ovisno o kutu upada svjetla, pa tako "Phantom Blue" prelazi iz plave u ljubičastu, a "Phantom Green" iz zelene u ljubičastu - i sve nijanse između.

Također, jedna od glavnih značajki uređaja je takozvana kamera AI 2.0. Riječ je o dvostrukoj kameri sa senzorima od 16 i 24 megapiksela, koja raspoznaje više od 500 scenarija u 22 kategorije i prilagođava postavke. I prednja kamera od 24 MP također je podržana umjetnom inteligencijom, pa tako podržava prepoznavanje lica u 3D, optimizira detalje lica i detektira više od stotinu točaka lica. Prednja kamera podržava efekte studio rasvjete s rasponom osvjetljenja, omogućuje zamućenje, odnosno bokeh efekt.

Honor 10

Još jedan novitet na Honoru 10 je prvi ultrasonični senzor otiska prsta (za razliku od standardnih optičkih). Kao i Huawei P20 na kojem je baziran, Honor 10 ima 5,84-inčni FullView zaslon u LCD tehnologiji. Panel ima Full HD rezoluciju, s donje strane ima prilično veliku bradu unutar koje je senzor otiska prsta, a na gornjoj strani nalazi se "notch", usjek u ekran koji sadrži zvučnik, senzor blizine i prednju kameru.

Pokreće ga sistemski čip Kirin 970, poznat po svojoj zasebnoj jedinici za umjetnu inteligenciju. Telefon je opremljen s 4 gigabajta RAM-a i 64 gigabajta interne memorije, a dolazi i s tehnologijom brzog punjenja Honor Super Charge, pomoću koje se baterija kapaciteta 3400 mAh može napuniti do 50 posto u 25 minuta. Operativni sustav EMUI 8.1 baziran je na Androidu 8.1.

Honor 10 u Hrvatskoj bit će u prodaji od 15. lipnja, a osim modela sa 64 gigabajta memorije, dostupan će biti i onaj sa 128 GB, koji će koštati 3999 kuna, dakle bit će 400 kuna skuplji od osnovnog.

Honor 10

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 01:58