POJAČANA SIGURNOST

Stiže velika promjena za korisnike WhatsAppa: Evo kako možete provjeriti imate li ovu mogućnost

Ilustracija

 Heline Vanbeselaere/reporters/Sciencephoto/Profimedia/Heline Vanbeselaere/reporters/Sciencephoto/Profimedia
Uz sigurnosna ažuriranja, WhatsApp je uveo i tri nove značajke grupnih poziva

Vlasnici usluge WhatsApp uvode nove sigurnosne značajke koje će omogućiti detaljniju kontrolu nad time tko može, a tko ne može vidjeti određene pojedinosti računa korisnika usluge, najavljuje portal Techradar.com..

- Ključne postavke WhatsApp računa su fotografija profila, opis računa i status zadnjeg viđenja. Sada možete odlučiti tko od vaših kontakata može vidjeti te tri pojedinosti – navodi spomenuti izvor, podsjećajući da je ograničenje zadnjeg viđenja uvedeno u studenome prošle godine, a sada se takva mogućnost uvodi i za ostale spomenute značajke računa.

Korisnicima WhatsAppa portal skreće pozornost i na činjenicu da, kada ograniče svoj status posljednjeg viđenja za određenu osobu, neće moći vidjeti ni njezin status. Ovo ažuriranje, dodaje Techradar, stiže i za Android i iOS. Možete, poručuje portal korisnicima WhatsAppa, provjeriti imate li ažuriranje tako da odete u postavke na WhatsAppu, zatim u izboru postavci odaberete račun, pa privatnost.

Uz sigurnosna ažuriranja, WhatsApp je, navodi Techradar, uveo i tri nove značajke grupnih poziva.

- Sada možete isključiti zvuk ili poslati poruku određenim osobama tijekom poziva. Također će se pojaviti novi indikator koji će se pojaviti s dna zaslona kad god se netko pridruži velikom pozivu – ističe spomenuti izvor. Tu je, nastavlja portal, i nova značajka upravljanja pod nazivom 'Odobrenje članstva u grupi' koja omogućuje kreatorima grupa da imaju kontrolu nad time kome se može dopustiti u chat.

- Članovi grupnog chata mogu pozvati druge u sobu, ali te dodatne osobe mora odobriti kreator – napominje Techradar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:19